Haberler

Yunanistan'ın Kalimnos Adası'nda El Konulan Türk Tur Teknesinin Personeline Linç Girişimi

Güncelleme:

Yunanistan'ın Kalimnos Adası'nd aeksik evrak nedeniyle el konulan Türk bayraklı turistik tekneye saldırı girişiminde bulunuldu. Teknedeki 4 personeli, linçten polis kurtardı.

20 Eylül'de yasadışı charter seferi yaptığı iddiasıyla Yunanistan'ın Kalimnos- Kilimli Adası'nda tutulan 'Halis Temel' isimli tekneye Kalimnoslu yaklaşık 50 kişinin saldırdığı iddia edildi.

Yaklaşık 3 ay önce Yunanistan'ın Kalimnos Adası'na çoğunluğunu ABD'li turistlerin oluşturduğu yolcularla sefer yapan 'Halis Temel' isimli tekne, Yunan güvenlik güçlerince yasadışı charter seferi yaptığı iddiasıyla alıkonuldu. Tekne içerisindeki yabancı uyruklu yolcular sorgularının ardından serbest bırakılırken, tekne kaptanı gözaltına alınarak Kos Adası'na götürüldü. Kaptan, bir süre tutukluluğun ardından serbest bırakıldı.

4 PERSONEL, 3 AYDIR TEKNEDE KONAKLIYOR

Kalimnos Adası'nda tutulan teknenin 4 personeli ise 3 aydan bu yana teknede konaklıyor. Yat firmasının işletmecileri ise 3 aydan bu yana Kaimnos halkının tekne personeline zaman zaman sözlü sataşmalarda bulunduğunu, marketlere erzak almaya gittiklerinde ise zorluk çıkardığını söylüyor. Tekne sahipleri, 25 Aralık gecesinde Kalimnoslu yaklaşık 50 kişinin tekneye saldırdığını, tekne içerisindeki 4 personele de linç girişiminde bulunulduğunu, İngilizce ve Türkçe hakaretler edildiğini iddia etti.


AVUKATLARIMIZ YASAL SÜREÇ BAŞLATTI

Şirket ortaklarından Aykut Uzunşimşek basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "20 Eylül'den bu yana yasal dayanağı olmayan bu durumdan dolayı teknemiz Yunanistan'ın Kalimnos Adası'nda. Teknemiz 3 aydan bu yana mürettebatı ile tutuluyor. Yunanistan'daki avukatlarımız başlattığımız yasal süreçle ilgileniyorlar" dedi.

"LİNÇ GİRİŞİMİNDE BULUNDULAR"

Teknelerine 25 Aralık günü Yunanlılarca saldırı düzenlendiğini de söyleyen Uzunşimşek, "Kalimnos herkesin bildiği gibi ırkçılığıyla bilinen bir ada. Biz böyle bir olayın olacağını tahmin ediyorduk. Daha önce de teknenin önünde ufak tefek sataşmalar oluyordu ama ciddi bir problem arz etmiyordu. Kendini bilmez 2-3 kişi Türkiye aleyhine hakaretler ediyorlardı. Biz bunu fazla önemsemiyorduk ama 25 Aralık gecesi yapılan linç girişimi bardağı taşıran son damla oldu. Kalimnos Adası'ndaki yaklaşık 50 kişilik bir grup teknemize saldırıya geçtiler. Teknenin içerisinde mürettebat olarak 4 tane kardeşimiz bulunmakta. Onlara Türkçe, İngilizce küfürler ederek oradan ayrılmalarını, Türkleri sevmediklerini söylediler. Nefretlerini bir kez daha orada gösterdiler. Yunan polisi olaya müdahale etmese belki ciddi yara alacaklardı, hayatlarını bile kaybedebilirlerdi. Çünkü taşlarla sopalarla bir linç girişimi vardı. Ada halkı personelime marketinden ekmek bile satmıyor. Bu kadar aciz bir duruma geldik. Rodos'taki Türk Konsolosluğundan yardım istedik. Onlar da bize yardım etmeye çalışıyorlar. Teknemizin Kalimnos'tan Kos Adası'na götürülmesini istedik" diye konuştu.

"100 BİN AVRO CEZA YAZDILAR"

Hukuk mücadelesini sonuna kadar sürdüreceklerinin de altını çizen Aykut Uzunşimşek, Türk hükümetinden yardım isteyerek şunları söyledi:

"Fakat bu olay bizden çıkmış durumda. Türkiye ile Yunanistan problemi oldu. Benim Türk Bayraklı ticari tekneme linç girişimi yapılıyor fakat kimse konuyla ilgili hiçbir yaptırımda bulunmadı. Biz kendi çabalarımızla bir yerlere kadar geldik ama bundan sonra bizim yapacak hiçbir şeyimiz kalmadı. Biz artık hükümetimizden yardımcı olmalarını rica ediyoruz. Çünkü yasal dayanağı olmayan bir şekilde orada tutuluyoruz. Biz yasadışı charter seferi yapmakla suçlanıyoruz. Yasadışı charter seferi yapmış olsak Muğla bölgesinde Yunan adalarına mavi tur yapan teknelerin hepsinin yasadışı tur yaptığı anlamına geliyor. Bunun hiçbir yasal dayanağı yok. Konuyla ilgili müsteşarlar, bakanlıkla görüşmeler yaptıklarını söylediler fakat bir arpa boyu yol alamadık. Biz adaya insan kaçırmadık, adayı yakmadık, orada herhangi bir taşkınlıkta bulunmadık. 100 bin avro ceza yazdılar fakat cezanın sebebini bile açıklayamadılar. 3 hafta sonra dediler ki 'siz yaşa dışı tur yapıyorsunuz.'"

''TEKNECİLERİ MAĞDUR ETTİ''

Şirketin diğer ortağı Erhan Berber de, "Teknelerimizin bağlanması konusu Bodrum, Marmaris, Fethiye çanağında teknecileri mağdur etmiş durumda. İki ülke hükümetlerinin oturup ortak bir nokta bulmaları gerekiyor ve bizim mağduriyetimizi de ortadan kaldırmaları gerekiyor" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3. Sayfa

Yunanistan Kos Adası Kilimli Eylül 3. Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

Derince Bld. - Denizlispor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Derince Bld. - Denizlispor maçı nereden izlenir? Bursaspor - Vanspor maçı CANLI İZLE! Bursaspor - Vanspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Ekmeğe zam var mı? Ekmeğe zam gelecek mi, kaç TL olacak? Lovely Runner 9. bölüm ne zaman? Lovely Runner 9. bölüm yayınlandı mı? YENİŞEHİR ARNAVUTKÖY KURA ÇEKİMİ CANLI: THY Emlak Konut Yenişehir evleri Arnavutköy kura çekimi nereden izlenir? İstanbul - Sivas yüksek hızlı tren açıldı mı? İstanbul - Sivas YHT başladı mı, kaç saat sürüyor? Cumartesi günü kargolar açık mı? Cumartesi günü kargolar saat kaça kadar açık, dağıtım yapıyor mu 2024? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü (Yarın) noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Hangi surede iki besmele vardır? Hangi surede iki besmele geçmektedir? 4 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 4 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 4 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? OKULLAR NE ZAMAN KAPANACAK? (SAYAÇ)? 4 Mayıs Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 4 Mayıs Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 4 Mayıs dün gece deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title