Haberler

Adıyaman'da bir vatandaş tapulu arazisinden geçen yolu kapattı

Güncelleme:

Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde bir vatandaş kendi arazisinin içinden geçen kara yolunu çit ile ulaşıma kapattı. Mahalle sakinleri durumu polis ve zabıtaya bildirdi fakat tapu kaydı olmasından dolayı Cumhuriyet Savcılığı takipsizlik kararı verdi.

Adıyaman Gölbaşı ilçesi Kurugeçit Mahallesi 125. Sokak'ta Abdullah Tatlı isimli vatandaş evinin önünden geçen yolu trafiğe kapattı. Yolun 60 metrelik bölümünün Abdullah Tatlı'nın tapulu arazisinde kaldığı tapu kayıtlarıyla ortaya çıkınca vatandaş yolu çit ile kapattı.

10 EVİN ULAŞIMI ETKİLENDİ

Yolun kapatılmasına tepki gösteren mahalle sakinleri ise durumu polis ve zabıta ekiplerine bildirdi. Olay adli makamlara sevk edildi ancak yolun 60 metrelik bölümünün tapu kaydı olmasından dolayı Cumhuriyet Savcılığı tarafından takipsizlik kararı verildi. Yaklaşık 10 evin ulaşımı engellenirken, mahalle sakinleri ulaşımlarını tarladan sağlamak zorunda kaldı.

Arazi sahibi Abdullah Tatlı, tapulu arazisine yol yapıldığını ve burayı kapattığını belirterek, komşularının şikayeti sonrası kendisinin haklı olduğunun adli makamlar tarafından belirtildiğini ve yolu açmayacağını dile getirdi. Mahalle sakinleri, arazi sahibine yolu açması için para teklif ettiklerini ancak yine de yolu açmadığını ve mağdur olduklarını dile getirdi.

AMBULANS BİLE GEÇEMİYOR

Zihinsel engelli oğlunun sık sık havale geçirdiğini ve hastaneye gitmek zorunda olduğunu belirten Mehmet Çatalkaya isimli mahalle sakini, "Benim oğlum zihinsel engelli, hastalansa ambulans çağıracağım, ambulansa yol yok. Yarın bu çocuğun başına bir şey gelirse, ambulans gelemezse bunun hesabını ben kime soracağım" diye konuştu.

Ayşe Çatalkaya ise "Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere yetkililere sesleniyorum. Bu yolumuzu açtırsınlar. Tarlaların içerisinden çocuklarımız okula gidiyor. Benim engelli çocuğum var" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Adıyaman Gölbaşı Adıyaman Haberler

500

Yorumlar (15)

.....:

Adam haklı, kim tapulu arazisinden yol geçsin ister. Bir şekilde adama hakkı verilmeli.

36
1
yanıtYanıtla
Said Mahmut Zengin:

Adama para teklif edilmiş adam kabul etmemiş derdi para değil belliki yol yapılırken nerdeymiş. Tamam o bölgenin muhtarının yönetiminin eksikliği de var ama adamın yaptığı tamamen insafsızlık. Yolu kapatmak nedir başvurur hakkını istersin ve alırsın olur biter. Bu gaddarlık niye.

yanıt5
yanıt10
Komşu Komşu Huuu:

Şikayet edenlerin bahçesinden geçirsinler o yolu bakalım kabul edebilecekler mi.

35
1
yanıtYanıtla
yanlız bakan:

al sana bir geri zekalı daha. en başta kullandırmayacaktın

6
13
yanıtYanıtla
aksaray:

adama bak yolu kapatmış heykel gibi birde poz veriyor. ulan yasal olarak yargıdan ve ilgili tapu yetkililerinden belgeni al yolu devlet gelsin kapatsın senin bu şekilde davranman hiçde hoş değil, yada ilgili belediye gelip senin evini yeşil alan arsası çevirirde sana başka yerden arsa verseler ne yapacaksın

3
7
yanıtYanıtla
Vayyyy:

Bu kadar cahilce bir yazı kim yazabilirki başka

yanıt4
yanıt0
mmm:

almış ya adam tapusunu savcı arsa senin demiş tapuyu devlet vermezmi sizin oralarda kardeş dünyadan bi haber yaşıyorsun sanırım

yanıt3
yanıt0
fasafiso:

Mal sahibi mülk sahibi hani bunun ilk sahibi ?

4
2
yanıtYanıtla
Aaa:

Adam haklı devlet bile adamın hakkını alamaz ancak istimlak eder parasını verir yolunu yapar.

3
0
yanıtYanıtla
Zeynep:

Yılın artık taviz yok haberi :) sevdim

3
0
yanıtYanıtla
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title