Haberler

Mersin'de saatlerdir süren orman yangını giderek büyüyor! Alevler D-400 karayolu ve Silifke'ye kadar ulaştı

Güncelleme:

Mersin'in Gülnar ilçesinde 15 saattir devam eden orman yangınında alevler D-400 karayolu ve Silifke'ye kadar ulaştı. Ekipler yolu trafiğe kapatarak önlem aldı.

Gülnar ilçesine bağlı Büyükeceli Mahallesi Karadere mevkiinde bu sabah çıkan orman yangını, evlere kadar ulaştı. Yangına 850 personel, 11 uçak, 29 helikopter ve 138 arazözle müdahale edildi. Akşama kadar süren çalışmalarda yerleşim yerine yangının ulaşması engellendi.

Mersin'deki dev yangın karayoluna ve Silifke'ye kadar sıçradı! Araçlar alternatif yola yönlendiriliyor

SİLİFKE'YE DE SIÇRADI

Rüzgarın da etkisi ile Kuzey doğu tarafına yönlenen yangın Karayar dağının arka kısmından Silifke ilçesi sınırlarına geldi. Yangında 15. saate girilirken alevler eceli tünelinin çevresini sararak Mersin-Antalya D400 karayoluna kadar geldi.

Mersin'de saatlerdir süren orman yangını giderek büyüyor! Alevler D-400 karayolu ve Silifke'ye kadar ulaştı.

ALTERNATİF YOLA YÖNLENDİRİLDİLER

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada ise, "Aydıncık - Silifke Devlet Yolu Büyükeceli mevki, yangın sebebiyle taşıt trafiğine kapatılmıştır. Transit trafik Aydıncık - Gülnar, Gülnar - Silifke güzergahından sağlanacaktır" denildi. Öte yandan araçlar yolda güvenlik güçleri tarafından durdurularak kontrollü şekilde alternatif yola yönlendirildi.

Mersin'deki dev yangın karayoluna ve Silifke'ye kadar sıçradı! Araçlar alternatif yola yönlendiriliyor

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Büyükeceli Gülnar Mersin Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title