Haberler

Serinlemek İçin Girdiği Baraj Gölünde Boğuldu

Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesine bağlı Çalış Mahallesi’nin Malatça mezrasında serinlemek için ağabeyi ile birlikte Ceyhan Nehri’ne giren 16 yaşındaki genç, boğularak hayatını kaybetti.

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesine bağlı Çalış Mahallesi'nin Malatça mezrasında serinlemek için ağabeyi ile birlikte Ceyhan Nehri'ne giren 16 yaşındaki genç, boğularak hayatını kaybetti. Suda çırpınan kardeşini son ana kadar kurtarmaya çalışan ağabeyin, "Karanlıktan korkar o. Abi beni kurtar dedi kurtaramadım" cümleleri yürekleri dağladı.

Edinilen bilgiye göre olay, saat 12.00 sıralarında Elbistan'a bağlı Çalış Mahallesi'nin Malatça mezrası yakınlarında meydana geldi. Mezrada ikamet eden Fatma ve Cuma Kartal çiftçinin 18 yaşındaki Mustafa ile 16 yaşındaki Salih Kartal isimli çocukları, serinlemek için Ceyhan Nehri'ne yüzmeye gitti. Dağdere Barajı'nın ön tarafında yer alan Püskül mevkiinde suya giren kardeşlerden Salih, bir anda suda çırpınmaya başladı. Kardeşinin boğulduğunu fark eden ağabey Mustafa Kartal'ın çabası kardeşini kurtarmaya yetmedi. Salih Kartal, yaklaşık 4 metre derinlikteki suda kayboldu. Olay yerine gelen vatandaşlar ise arama çalışmalarından sonuç alamayınca durumu itfaiye ve sağlık görevlilerine bildirdiler. Ceyhan Nehri'nde kaybolan Selim Deniz'in bulunması için Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'nde görevli 2 dalgıçla birlikte Kahramanmaraş Valiliği AFAD ekipleri bölgeye sevk edildi.

Olay yerine gelen dalgıçlar, ağabey Mustafa Kartal'ın gösterdiği bölgede yaptıkları aramada suda kaybolan talihsiz gencin cansız bedenine ulaştı. Sudan çıkarılan Kartal'a müdahale eden sağlık ekipleri, gencin hayatını kaybettiğini belirledi. Kartal'ın canlı olarak sudan çıkarılmasını bekleyen yakınları sinir krizleri geçirdi. Kartal'ın cansız bedeni, otopsi için Elbistan Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Kardeşini arama çalışmalarını endişeyle izleyen ağabey Mustafa Kartal, kardeşini kurtarmak için çok çabaladığını belirterek "3 saat oldu. Kardeşim karanlıktan korkar. Çıkarın kardeşimi. Kardeşim orada kaldı. Yalvardı abi beni kurtar dedi. Sırtıma aldım ama kurtaramadım. Elimden kaydı gitti" şeklinde feryat etti. - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3. Sayfa

Kahramanmaraş Elbistan Kartal Ceyhan 3. Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title