Haberler

Savcının Aracını Arayan Memura Hapis Cezası

Güncelleme:

Edirne'de, Cumhuriyet savcısının aracında "haksız arama" yaptığı iddia edilen gümrük memuruna 2 ay 15 gün hapis cezası verildi. Ceza 1500 lira para cezasına çevrildi.

Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü Pazarkule Sınır Kapısı'nda görevli memur D.S. hakkında sınır kapısına gelen Edirne Adliyesi'nde görevli Cumhuriyet Savcısı Fatih Aslan'ın aracında "haksız arama" yaptığı iddiasıyla 4 Mayıs 2015'te dava açıldı.

İKİNCİ DURUŞMASI GÖRÜLDÜ

Edirne Adliyesi 4. Asliye Ceza Mahkemesindeki davanın ikinci duruşmasına, gümrük memuru D.S. ve avukatları ile Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın katıldı. Duruşmaya, Cumhuriyet Savcısı Fatih Aslan ve avukatı ise gelmedi.

BERAATINI İSTEDİ

Sanık D.S., savunmasında, üzerine atılı suçları kabul etmeyerek, beraatını istedi.

"MÜVEKKİLİM SADECE EMRİ UYGULADI"

Sanık avukatı Özgür Yıldırım, müvekkilinin emirleri uyguladığını ifade ederek, "Müvekkil burada sadece emri alan olmasına rağmen yargılanmaktadır. Kesinleşmiş takip kararı ile de olay açıkça ortaya çıkmıştır." dedi.

2 AY 15 GÜN HAPİS CEZASI

Mahkeme heyeti, D.S.'nın, 2 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.

1500 TL PARA CEZASINA ÇEVRİLDİ

Mahkeme, cezayı, günlüğü 20 liradan 75 gün adli para cezasına çevirdi. Sanık D.S., sonuç olarak 1500 lira para cezasına mahkum edildi.

"KARARI TEMYİZ EDECEĞİZ"

Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın kararı temyiz edeceklerini belirtti. Yalçın, "Görevini layıkıyla yapan memurumuzun yanında olduğumuzu göstermek için buradayız. Görevimizi de yapmaya devam edeceğiz. Sonuçta, maalesef bir mahkumiyet kararı var. O yüzden yargının verdiği karara saygılıyız. Ancak kararın gümrükteki kanuna uygun olmadığını, bakanlığın talimatlarına uygun olmadığını gördüğümüz için temyize gideceğiz. Hiç bir gerekçe yok maalesef." diye konuştu.

Kaynak: AA / 3. Sayfa

Edirne Adliyesi Fatih Aslan 3. Sayfa Haberler

500

Yorumlar (9)

savcı aranamıyorsa vatandanta aranamaz:

savcılar tarihi eser uyuşturucu ve saialh kaçakçılığı yapılabilir çıkıyor. . hani türkiye cumhuriyetinde herkes eşitti, polis şüphelenip arama yapamazmı. .

20
1
yanıtYanıtla
BELEKOMAI:

NEDEN ARANMASI YASAK ONLARDA VATANDAS DEGİLMİ RANCAK TABİ EN GÜZELİNİ YAPMIS GURURUYLAA MEMURUMM ALLAH YARDIMCIN OLSUNN

13
0
yanıtYanıtla
Dokunma anarsın:

Maalesef dokunulmazların çok olduğu bir ülkede yaşıyoruz milletvekiline, valiye, siyasetçiye, zengine, savcıya, hakime, avukata yargıya, paşaya vs vs vs kim kaldı vatandaş o da gariban arkasında dayısı amcası olmayacak iyi ki ahirette böyle bir ayrım olmayacak yoksa bunlar cenneti bile tapular ye kürküm ye iyi

12
1
yanıtYanıtla
misterx:

ülkemizdeki hukuk bu işte, kendilerine toplu iğneyi sokmazlar ama gariban vatandaşa çuvaldızı batırırlar. Allahın adaleti ahirette tecelli eder inşallah.

11
0
yanıtYanıtla
HAŞLAMAAAA:

GÖREVİNİ YAPMAYANA ÖDÜL YAPANA CEZA MI? BU DURUM TAM TERSİ DEĞİLMİYDİ. ARTIK HER ŞEYİ KARIŞTIRIR OLDUK. YAPMAK İSTEDİKLERİNE DE ULAŞTILAR HER HALDE İYİ Yİ KÖTÜYÜ DOĞRUYU YANLIŞI BİR BİRİNDEN AYRIMASINLARDİYE UĞRAŞTILAR UĞRAŞTILAR EN SONUNDA BAŞARDILAR. . . GERÇEKTEN NEYDİ . . . . .

10
0
yanıtYanıtla
GÖREVİ YAPSANDA SUÇ YAPMASAN DA:

GÖREVİNİ YAPAN YARIN AYNI KİŞİ SAVCI VE BENZERİ GÖREVİNDEKİ ŞAHISLAR GELECEK BU SEFER ARAMA YAPMAYACAK SONRA GENE AYNI SORUŞTURMA BU SEFER GÖREVİNİ YAPMADI DİYEKARIŞTIRI OLDUK İŞLERİİİ

8
0
yanıtYanıtla
pillow fighter:

işte bu da bu ülkenin kronik hastalığıdır. . . hemşehricilik gibi, torpil gibi, din sömürüsü gibi, cahil sevicilik gibi. . . düzelecek mi? bence hayır, en azından ben görmem :))

6
2
yanıtYanıtla
tuncay:

ne komik karar haaa

4
1
yanıtYanıtla
.......:

tabiki aranacak savcı efendi altı yaş olduğu için mi itiraz etmiş tabiki aranacak adalet varsa aranacak.

4
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title