Haberler

Kocasını Öldürmekten Mahkum Olan Çilem Tahliye Oldu

Güncelleme:

Adana'da, kocasını öldürdüğü iddiasıyla yargılanan ve 15 yıl hapse mahkum edilen Çilem Doğan, Yargıtay incelemesi bitinceye kadar 50 bin lira kefaletle tahliye edildi.

Adana'da 33 yaşındaki kocası Hasan Karabulut'u öldürdüğü iddia edilen ve 15 yıl hapis cezasına mahkum edilen Çilem Doğan hakkında 50 bin lira nakdi kefaletle tahliye kararı verildi.

YARGITAY ONARSA YENİDEN TUTUKLANABİLİR

Adana 10. Ağır Ceza Mahkemesi, avukatının yaptığı başvuruyu kabul ederek Doğan'ın yargılandığı davada Yargıtay aşaması tamamlanıncaya kadar 50 bin TL kefaletle tahliyesine karar verdi. Doğan, hakkındaki mahkumiyet kararı Yargıtay'ca onanırsa yeniden cezaevine girecek. Yargıtay kararı bozarsa yeniden yargılama sırasında tutuksuz olacak.


"HEP Mİ KADINLAR ÖLECEK?" DEMİŞTİ

Evliliklerinin ilk gününden beri eşi Hasan Karabulut'tan şiddet gördüğünü belirten, polise yaptığı şikayetlerden sonuç alamayan Çilem Doğan, geçen temmuz ayında eşini silahla öldürmüştü. Doğan, gözaltında olduğu sırada gazetecilerin soruları üzerine, "Hep mi kadınlar ölecek? Biraz da erkekler ölsün" demişti.

15 YIL HAPİS CEZASI ALMIŞTI

Adana 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Çilem Doğan 8 Haziran'daki duruşmada, "eşini kasten öldürmek" suçundan önce ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum edilmiş, ardından da eylemini öldürdüğü eşinden kaynaklanan haksız tahrik altında gerçekleştirdiği için cezası 18 yıla, duruşmadaki iyi hali nedeniyle de 15 yıla düşürülmüştü.

MAHKEME BAŞKANI CEZA VERİLMEMESİNİ İSTEDİ

Oy çokluğuyla verilen bu karara mahkeme başkanı Ogün Maden, muhalif olup Karabulut'un daha önce eşinden gördüğü şiddet olayları nedeniyle eylemini TCK'nın 27/2'nci maddesine göre "meşru savunmada sınırın aşılması mazur görülebilecek bir heyecan, korku veya telaştan" gerçekleştirdiğini belirtip ceza verilmemesini istemişti.

TUTUKLULUĞUNA İTİRAZ ETTİLER

Çilem Doğan'ın avukatı İsa Ayanoğlu, Çilem'in tutukluluğuna önceki gün itiraz etti. Ayanoğlu, itiraz dilekçesinde, Yargıtay incelemesi bitinceye kadar Çilem Doğan'ın tutukluluğunun kaldırılmasını isteyip, "Müvekkilimin bakıma muhtaç 2,5 yaşında bir kızı vardır. Yargıtay aşaması uzun süreceğinden müvekkilimin ve kızının mağdur olmaması için mahkemece belirlenecek nakdi kefaletle tahliye edilmesini talep ediyoruz." ifadelerine yer verdi.

KEFALETLE SERBEST KALMASINA KARAR VERİLDİ

Mahkeme heyeti, Ayanoğlu'nun bu talebini yerinde görüp 50 bin lira nakdi kefaletle Mersin'in Tarsus ilçesindeki Kapalı Cezaevi'nde tutuklu Çilem Doğan'ın tahliyesine karar verdi.


AİLESİ 50 BİN LİRAYI VERDİ

Çilem Doğan'ın babası Yusuf ve annesi Emine Doğan, kızlarını cezaevinden çıkartmak için 50 bin lira kefalet parasını yatırdı.

Avukat İsa Ayanoğlu ise Doğan için verilen kararın şiddet mağduru kadınlar için bir zafer niteliği taşıdığını söyledi.

CEZAEVİ ÇIKIŞINDA BÜYÜK SEVİNÇ

Çilem Doğan mahkemenin tahliye kararının ardından, bulunduğu cezaevinden çıkarak babaevine döndü.


OLAYIN GEÇMİŞİ

Adana'da Çilem Doğan'ın 8 Temmuz 2015'te evinde eşi Hasan Karabulut'u tabancayla ateş ederek öldürdüğü iddia edilmiş, olayın ardından kaçan zanlı, ertesi gün polise teslim olmuştu.

Kaynak: AA / 3. Sayfa

Hasan Karabulut İsa Ayanoğlu Yargıtay 3. Sayfa Haberler

500

Yorumlar (68)

vatandaş:

koca şiddetinden kurtulmanın bedeli 50 bin tl. öldür. . hem şiddetten , hem de, kocadan kurtul.

42
4
yanıtYanıtla
gülser:

şiddet gören her kadın, kocasını öldürsün. sonra da , bu kararı örnek göstersin, ailesi parayı ödesin, kefaletle serbest kalsın. bu kararın özeti budur. öldüren kişi , katildir . cezasını çekmeli. ben de kocamdan çok şiddet gördüm. şiddetin en şiddetlisini yaşadım. çeken , yaşayan bilir. kocamı öldürmedim. neden mi çünki, suç işleyeceğimi biliyordum. şiddet görmüş, kocasını öldürmüş, haklı diyenler, öldürmenin , can almanın, suç sayılacağına, öldüren kişinin, katil olacağına, zihninizde yer verin

23
19
yanıtYanıtla
Muhammet:

Gülser psikoloji dağılmış be!!! Dayağımı yedim oturdum ne yaw! Kadınlık Onur''u diye bi şey duymadın mı sen hiç?

yanıt7
yanıt5
gülser:

bir cana kasteden katildir. erkek olsun kadın olsun farketmez. katil katildir. cana kastedmek, öldürmek cezasız kalmamalı. sebep ne olursa olsun , can alan katil affedilmemeli. eşlerinden şiddet gören kadınlar, şimdi birer birer kocalarını öldürsünler mi. katil , cezasını çekmeli, serbest bırakılmamalı. bir insanı öldürmenin hiç bir gerekçesi, olamaz. öldürmek, öldürmektir. .

23
15
yanıtYanıtla
hak:

madem şiddet görüyordu eşinden niye boşanmamış böyle serbes bırakılırsa herkes adam öldürür

yanıt14
yanıt10
mithat kamis:

Allahin Kanunlari ile hükmedilmesi gerekiyor seriat

28
6
yanıtYanıtla
MAHMUT:

Havada bulut Şeriati unut !!!

yanıt4
yanıt8
MİLLİ İRADE:

ADAM ÖLDÜRMENİN CEZASI SALI VERİLMEK TAM TERİ OLSA ERKEK KADINI AYNI SUÇTAN ÖLDÜRSE MÜEBBET ALIRDI

20
11
yanıtYanıtla
gülser:

cana kıyan, katil olan cezasını çekmeli. para, cezayı yok etmemeli. suçlu, cana kıyan, parayla serbest kalınca:bu ne demektir, şiddet gören kadınlar, aileniz parayı bulursa , kocalarınızı öldürebilirsiniz, demektir. net ve de açık. her cana kıyan, insan öldüren katil, kefaletle , para karşılığı serbest bırakılırsa, parası olanlara bir güvence.

11
20
yanıtYanıtla
firo:

akilli olun erkekler neneyi yediniz artik

25
5
yanıtYanıtla
Tüm 68 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title