Haberler

Ispartalı Şehit Sercan Kara Son Yolculuğuna Uğurlandı

Ispartalı şehit Sercan Kara son yolculuğuna uğurlandı Acılı baba tabuttaki şehit oğlunu selam vererek uğurladıISPARTA - Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde güvenlik güçleri ile terör örgütü PKK mensupları arasında çıkan çatışmada şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Sercan Kara'nın cenazesi baba...

Ispartalı şehit Sercan Kara son yolculuğuna uğurlandı

Acılı baba tabuttaki şehit oğlunu selam vererek uğurladı

ISPARTA - Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde güvenlik güçleri ile terör örgütü PKK mensupları arasında çıkan çatışmada şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Sercan Kara'nın cenazesi baba ocağı Isparta'nın Gelendost ilçesi Yenice Köyü"nde gözyaşları arasında toprağa verildi. Cenazeye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'da katıldı.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde güvenlik güçleri ile terör örgütü PKK mensupları arasında çıkan çatışmada şehit olan Piyade Sözleşmeli Er 26 yaşındaki Sercan Kara'nın cenaze törenine Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Isparta Valisi Şehmus Günaydın, AK Parti Milletvekili Said Yüce, CHP Milletvekili İrfan Bakır, Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Eğirdir Dağ Komando Okul Komutanı Tuğgeneral Tuğgeneral Ömer Faruk Bozdemir, Isparta Garnizon Komutanı Albay Cüneyt Arıkan, Jandarma Komutanı albay Mustafa Özdurhan, siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile yüzlerce vatandaş katıldı.

Köy camiinde kılınan cuma namazının ardından şehidin cenazesi, namazın kılınacağı alana gelindi. Cenaze namazı kılınmadan önce şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu başına gelen ve oğlu polis olan Hüseyin Kılınç, şehide selam vererek şehitlerin vatanını savunduğunu ve bu uğurda şehit düştüklerini belirtti. Şehidini annesi Dilek Kara ise metanetini korurken, sağlık ekipleri ve bir kadın subay onu yalnız bırakmadı. Burada düzenlenen törende şehidin özgeçmişi okundu. Ardından cenaze namazı kılındı ve dua edildi. Cenaze namazında Baba Menderes Kara'da metanetini korudu.

Daha sonra şehidin cenazesi tekbirler eşliğinde köy mezarlığına götürülerek defnedildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3. Sayfa

Sercan Kara Şemdinli Hakkari PKK 3. Sayfa Haberler

title