Haberler

Haiti'de hükümete karşı yapılan protestolarda 1 kişi hayatını kaybetti

Güncelleme:

Karayipler'deki ada ülkesi Haiti'de enflasyon ve şiddet olayları sebebiyle hükümete karşı yapılan protestolar sırasında bir göstericinin öldürüldüğü bildirildi.

Karayipler'deki ada ülkesi Haiti'de enflasyon ve şiddet olayları sebebiyle hükümete karşı yapılan protestolar sırasında bir göstericinin öldürüldüğü bildirildi.

Haiti'de bu pazartesi günü, ülkedeki enflasyonun 10 yılın en yüksek seviyesine ulaştığının açıklanmasının ardından binlerce kişi ülkede yaşanan sorunları protesto etmek için sokaklara döküldü. Başta başkent Port-au- Prince olmak üzere ülkenin birçok şehrinde düzenlenen gösterilerde Devlet Başkanı Ariel Henry'nin istifasını talep etmek için yapılan yürüyüşlerin yanı sıra bazı yolların yakılan ateşler ve kurulan barikatlar ile kapatıldığı belirtildi. Port-au-Prince'in Delmas bölgesinde ise gösteriler sırasında bir kişinin ateşli silahla öldürüldüğü bildiriliyor.

Ülkedeki protestolara başta gıda ürünlerinin fiyatlarındaki hızlı yükseliş, petrol ürünlerinin kıtlığı, güvensizlik ortamı, artan çete şiddeti ve adam kaçırma olayları sebep olarak gösteriliyor.

Haiti Merkez Bankası Başkanı Jean Baden Dubois, düzenlediği basın toplantısında Haziran 2022'den bugüne kadarki enflasyonun yüzde 29'a ulaştığını ve bunun son 10 yılda ülkedeki en yüksek oran olduğunu ifade ederek ekonomideki durumu gözler önüne serdi. Vatandaşlar ise ülkedeki benzin ve motorin kıtlığı sebebiyle çalışamadıklarını ve bazı işletmelerin kapanma noktasına geldiğini belirtiyor.

Hükümet, organize suç örgütlerinin ülkede uzun süredir sebep olduğu şiddet olayları karşısında kayıtsız kalırken, bu olaylarda yüzlerce kişinin hayatını kaybettiği ve binlerce kişinin evlerini terk etmek zorunda kaldığı bildiriliyor.

(Saim Sevinç - İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3. Sayfa

Karayipler Prince Haiti 3. Sayfa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Gelinim Mutfakta kim birinci oldu, çeyrek altının kim aldı? 1 Mayıs Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Mayıs askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? 2024 MSB Mayıs askerlik celp ve sevk tarihleri! CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 1 Mayıs altın fiyatları yükseldi mi? Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title