Haberler

Kur'an-ı Kerim'e tekme atan öğrencilerle ilgili Cumhuriyet Savcılığı devreye girdi

Güncelleme:

Antalya'daki bir lisede gençlerin Kur'an-ı Kerim'e tekme atması, büyük tepki çekti. Olayın ardından öğrenciler disipline sevk edildi. Antalya Valiliği tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada ise Cumhuriyet Savcılığı'nın işlem başlattığı ve eğitim müfettişlerinin görevlendirildiği belirtildi.

Antalya'nın Serik ilçesindeki bir lisede sınıftaki öğrencinin Kur'an-ı Kerim'i havaya atıp tekmeyle savurması büyük tepki çekti. Antalya Valiliği, Kuran-ı Kerim'e tekme atan gençlerin yer aldığı ve sosyal medyada tepki toplayan paylaşım üzerine bir açıklama yayınladı.

"CUMHURİYET SAVCILIĞI İŞLEMLERE BAŞLADI"

Valilik tarafından yayınlanan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Bazı basın/yayın organlarında ve sosyal medyada yer alan "Serik'te Kuran-ı Kerim'e Tekme Atıldı" başlıklı haberler ve paylaşımlar üzerine açıklama yapılması gereği duyulmuştur. İlimiz Serik Atatürk Anadolu Lisesi'nde öğrencilerin Kuran-ı Kerim'e tekme atmaları sonucu başlatılan çok yönlü soruşturma neticesinde öğrencilerin kimlikleri tespit edilmiş, Cumhuriyet Savcılığınca işlemlere başlanmış ve adli süreç devam etmektedir.

"MÜFETTİŞLER GÖREVLENDİRİLDİ"

İdari olarak ise; öğrencilerle ilgili disiplin işlemleri başlatılmış, konuyla ilgili inceleme/soruşturma yapmak üzere İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzce Eğitim Müfettişi görevlendirilmiştir"

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3. Sayfa

Antalya Valiliği Kuran-ı Kerim 3. Sayfa Haberler

500

Yorumlar (41)

İbrahim Akan:

Alın size Z kuşağı. Yere göğe sığdıramadığınız Z kuşağı işte...

430
110
yanıtYanıtla
Çınar Tunç:

2-3 kişinin aptallığını milyonlara yüklemek? Kendinizi yüceltme çabanız utanç verici.

yanıt0
yanıt0
Hacı Şembeki:

İnançsız olmak....İslam düşmanı olmayı veya ahlaksız olmayı gerektirmemeli....

458
28
yanıtYanıtla
Özcan Evren:

Sen bu yaptığından dolayı hayatın boyu kimbilir ne belalara uğrayacaksın. Sonra bu belalar bana neden geliyor diyecen kafanı iki elinin arasına alınca bu yaptığın zırvalık aklına gelecek. Böğüre böğüre ağlayacan.

386
41
yanıtYanıtla
Haydar:

Hiçbir dinin kitaplarına sembollerine sözle yazıyla davranışla hakaret kabul edilemez.Fakat okullarda zorunlu din derside yanlış birşey kimseye zorla inanç dayatılamaz.İnsanların inanıp inanmaması kendi kişisel tercihidir.

77
276
yanıtYanıtla
özgür :

Haydar eger dayatilsa emin ol bu Zırt fare kobayları o kitabın degerini bilirdi Dinsiz ateist bile bunların yaptığini yapmıyor

yanıt81
yanıt16
Başka Murat:

Zorunlu Evrim dini anlatılıyor ama haydar emmi ona birşey demiyorsun. PKK nın zeminini oluşturan darwinist materyalist felsefe çatır çatır anlatılıyor hemde hiçbir delili dayanağı olmadan.

yanıt37
yanıt18
Mikail arman:

Haydar isimli yorumcu, onurlu ve dürüst bir insan gibi bu çirkinliği kınaman gerekirken bu hassas olayda bile siyaset yaparak suçluları savunuyorsun.Birileri senin ailene hakaret ve küfürler etseydi, çocuklarını tekmeleseydi böylemi tepki verirdin !

yanıt7
yanıt3
bekir yapici:

iyide videoda sinif oldugu anlasilan bir yer gözüküyor hangi sehirde oldugu okul adi hangi sinif oldugu belirsiz ögrenci olduklari söyleniyor ama isimleri yok bana kurgu gibi geldi yok son günlerde yine dinine bagli insanlari gaza getiren haberlerde artis var

81
255
yanıtYanıtla
Süleyman Koç:

söz konusu çocuğu tanıyan mahallesinden bir müslüman vardır herhal şikayet eden

yanıt5
yanıt2
Tüm 41 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title