Haberler

3. İstanbul Tasarım Bienali Milano Tasarım Haftası'nda

Güncelleme:

3. İstanbul Tasarım Bienali, Milano Tasarım Haftası kapsamında 14 ve 15 Nisan tarihlerinde küratörler Beatriz Colomina ve Mark Wigley'in katıldığı iki özel etkinlikle uluslararası tasarım dünyasına tanıtıldı.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 3. İstanbul Tasarım Bienali, "BİZ İNSAN MIYIZ? : TÜRÜMÜZÜN TASARIMI : 2 saniye, 2 gün, 2 yıl, 200 yıl, 200.000 yıl" başlığıyla, Beatriz Colomina ve Mark Wigley küratörlüğünde 22 Ekim-4 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilecek.

12-17 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen Milano Tasarım Haftası'nda, 14 Nisan Perşembe günü uluslararası tasarım dergisi Abitare tarafından Jil Sander işbirliğiyle düzenlenen "The Year of Design World Preview 2016-17" başlıklı özel etkinlikte, aralarında İstanbul Tasarım Bienali, Londra Tasarım Bienali ve Venedik Mimarlık Bienali'nin de yer aldığı, tasarım ve mimarlık alanında dünyanın önde gelen bienal ve trienallerinin sunumu gerçekleştirildi.

Etkinlik kapsamında,

3. İstanbul Tasarım Bienali'nin küratörleri Colomina ve Wigley, Abitare Tasarım Küratörü Marco Sammicheli moderatörlüğünde bienalin teması üzerine bir söyleşiye katıldı. Uluslararası medya ve tasarım dünyasından katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği söyleşide, konuşmacılar "tasarım" ve "insan" kavramları arasındaki yakın ilişkiyi ele aldı. Wigley konuşmasında, "BİZ İNSAN MIYIZ?" başlığını taşıyan ve türümüzün 200.000 yıllık tarihine odaklanan bienalin, tasarım alanında farklı sesler ve disiplinler arası yaklaşımlar için çeşitli platformlar sunacağına vurgu yaptı.

15 Nisan Cuma günü ise, Colomina ve Wigley, Palazzo Clerici'de gerçekleştirilen bağımsız etkinlik ve sergi projesi Atelier Clerici kapsamındaki tasarım paneline katıldı. Üç yıldır aynı mekânda gerçekleştirilen tasarım panelleri serisi, bu yıl da tasarımın yeni biçimleri üzerine çalışan tasarımcı ve kurumları buluşturdu. 1. İstanbul Tasarım Bienali'nin küratörlerinden Joseph Grima ve Ljubljana'daki BIO50 24. Tasarım Bienali'nin küratörü Jan Boelen moderatörlüğünde gerçekleştirilen panelde, 3. İstanbul Tasarım Bienali'nin "BİZ İNSAN MIYIZ?" teması ve tema kapsamındaki, tasarıma dair sekiz önerme, konuşmacılar tarafından detaylı olarak ele alındı. Tasarım tarihinin insanlık tarihiyle birlikte başladığına dikkat çeken küratörler Colomina ve Wigley, binlerce yıllık medeniyetin izlerini taşıyan ve tasarım tarihine ışık tutan bir kent olarak İstanbul'un, tasarıma dair güncel soruları sormak için heyecan verici bir yer olduğunu vurguladı.

İKSV tarafından düzenlenen 3. İstanbul Tasarım Bienali, ENKA Vakfı ve VitrA eş sponsorluğunda 22 Ekim-4 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilecek. Bienal sergileri, Galata Özel Rum İlköğretim Okulu, DEPO, Studio-X ve Bomontiada'da yer alan Alt'ta izlenebilecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Londra Milano Güncel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title