Haberler

3. Hatay Günleri'ne Künefeli Açılış

Hatay Valiliği ile İzmir merkezli Hataylılar Sosyal Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nca düzenlenen 3. Hatay Günleri, künefe dağıtımıyla başladı.

Hatay Valiliği ile İzmir merkezli Hataylılar Sosyal Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nca düzenlenen 3. Hatay Günleri, künefe dağıtımıyla başladı.

Konak'taki Eski Sümerbank önüde düzenlenen açılış törenine İzmir Valisi Mustafa Toprak ile Hatay Vali Yardımcısı Şahin Bayhan da katıldı.

Açılışta konuşan Hataylılar Sosyal Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanı Vecihi Fakıoğlu, etkinliğin iki uzak kenti yaklaştıracağını belirtti. Hatay'ın değerlerini, kültürel, sosyal ve ekonomik yapısı hakkında bilgi almak isteyenleri İzmir Fuar Alanı 5 Nolu Hol'deki Hatay Günleri etkinlerine davet eden Fakıoğlu, etkinliğin barış, hoşgörü ve kardeşliği pekiştireceğini söyledi.

Açılışta mitolojideki Dafne ve Apollon'un kıyafetlerini giyen mankenler defne sabunu dağıttı.

Hatay Şenköy Halk Oyunları ekibinin gösterisinin ardından Hatay'ın Türkiye'ye katılışının 74. yıl dönümü nedeniyle 74 tepsi künefe dağıtıldı. İlk tepsideki künefeyi kesen Vali Toprak, basın mensuplarına ve vatandaşlara ikram etti.

İzmir Fuar Alanı 5 Nolu Hol'de düzenlenen 3. Hatay Günleri, 22 Eylül'de sona erecek. - İzmir

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Mustafa Toprak Konak İzmir Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title