Haberler

3. Gömeç Fasulye Şenliği Yapıldı

Kocasinan Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Gömeç Kuru Fasulye Şenliği yapıldı.

Kocasinan Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Gömeç Kuru Fasulye Şenliği yapıldı.

Fasulye şenliğine, Kocasinan Belediyesi'nin kardeş Belediyesi Balıkesir'in Gömeç Belde Belediye Başkanı Naim Kocabıyık, Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, Hacılar Belediye Başkanı Ahmet Herdem ve İncesu Belediye Başkanı Zekeriya Karayol ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kuru Fasulye Şenliğin'de konuşan Bekir Yıldız, çocukluğundan beri evlerine Gömeç fasulyesinden başka fasulye girmediğini belirterek, "Gömeç fasulyesi kalite ve lezzeti bakımından dünya çapında bir fasulyedir. Bundan sonra da üretimi artırıp kalite ve lezzetimizden ödün vermeyeceğiz" dedi.

Balıkesir Gömeç Belediye Başkanı Naim Kocabıyık ise bu güzel festival için Kayseri'de bulunmaktan mutlu olduklarını kaydederek, "Bizi Kayseri'ye davet eden belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Balıkesir Gömeç ile Kayseri Gömeç arasında isim, fasulye, tarih ve insanların sıcakkanlılığı gibi 4 önemli ortak özellik bulunuyor" diye konuştu.

Konuşmaların ardından misafirlere, kuru fasulye, pilav ve soğan ikram edildi.

Ayrıca vatandaşlara 1'er kilogram Gömeç kuru fasulyesi verildi.

- KAYSERİ

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title