Haberler

29. Uluslararası İzmir Festivali'ne Doğru

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfınca (İKSEV) düzenlenecek 29. Uluslararası İzmir Festivali'nde, dünyaca ünlü sanatçılar müzikseverlerle buluşacak.

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfınca (İKSEV) düzenlenecek 29. Uluslararası İzmir Festivali'nde, dünyaca ünlü sanatçılar müzikseverlerle buluşacak.

İKSEV Yönetim Kurulu Başkanı Filiz Eczacıbaşı Sarper'in basın toplantısıyla tanıttığı festival, bu yıl 26 Mayıs-2 Temmuz'da gerçekleştirilecek.

Festivalin açılışını, birçok ülkenin en büyük ulusal nişanıyla onurlandırılan şef Riccardo Muti, kurduğu Luigi Cherubini Gençlik Orkestrası ile yapacak.

"Superstar" unvanına sahip keman sanatçısı Ithzak Perlman, 30 Mayıs'ta İzmirli sanatseverlerle buluşacak. Pearlman'a, piyanist Rohan de Silva eşlik edecek.

Küba müziğinin elçileri olarak 1997'den bugüne dünya çapında sayısız konsere imza atan Buena Vista Social Club, çıktıkları veda turnesi kapsamında, Omara Portuondo, Eliades Ochoa, Guajiro Mirabal, Barbarito Torres ve Jesus "Aguaje" Ramos'un bulunduğu kadrosuyla 29 Haziran'da Çeşme'de sahne alacak.

Roman Polanski'nin yönetmenliğini yaptığı "Piyanist"te başrol oyuncusu Adrien Brody'nin film boyunca çaldığı parçaları unutulmaz kılan piyanist Janusz Olejniczak, 16 Haziran'da Chopin ve Debussy eserlerinden oluşan özel program sunacak.

Sıra dışı imajıyla "Orgun çılgın virtüözü" olarak adlandırılan Cameron Carpenter, 18 Haziran'da "International Touring Organ-ITO" adı verilen özel çalgısıyla, Avrupa'da ilk kez İzmir'de çalacak. Sanatçı, ışıklar saçan orguyla, Şostakoviç, Bach, Dupre, Chopin, Bernstein, Scriabin ve kendi eserlerinden oluşan repertuvarıyla, izleyicisinin karşısına çıkacak.

-Diğer etkinlikler

Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Türk Halk Dansları Topluluğunun "Üç Mehmet'in Dansı" gösterisini sunacağı festivalde, Franz Liszt Oda Orkestrası ile Arkas Trio birlikte sahne alacak.

"Çağdaş Seslenişler A Kapella Vokal Müzik Projesi" kapsamında, Fransız koro şefi Michel Laplenie ve yönetimindeki Sagittarius Vokal Topluluğunun solistleri ile soprano, müzikolog Çimen Seymen ve genç Türk solistler, Ahmed Adnan Saygun ve Ulvi Cemal Erkin ile çağdaşları Fransız besteciler Maurice Ravel ve Francis Poulenc'ın az bilinen vokal eserlerini armoni oluşturarak yorumlayacak.

Soprano Peola Santucci, tenor Vincenzo Mario Sarinelli ve piyanist Mairizio Abeni, İtalya Oda Müziği Topluluğu eşliğinde sahne alacak.

Ayrıca New Orleans Jazz Band geleneğiyle büyüyen ve pop müziğe de ilgi duyan müzisyenlerden oluşan The Soul Rebels Brass Band, konser verecek.

Festivalin kapanışını ise Ken Ossola'nın "Lux" ve Andonis Faniadakis'in "Glory" adlı eserlerini sahneleyecek Cenevre Büyük Tiyatrosu Balesi yapacak.

Biletleri bugün itibarıyla satışa çıkan festivale, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi, Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi, Celsus Kütüphanesi, Efes Odeon, Çeşme Açıkhava Tiyatrosu, Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu ve İzmir Ekonomi Üniversitesi Açıkhava Gösteri Merkezi ev sahipliği yapacak.

Kaynak: AA / Yerel

Piyanist Çeşme Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title