Haberler

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na Doğru

Burdur Valisi Yılmaz: "Cumhuriyet, Türk insanını karanlıktan aydınlığa, umutsuzluktan umuda dönüştüren millet iradesinin sembolüdür"

Burdur Valisi Nurettin Yılmaz Cumhuriyetin, Türk insanını karanlıktan aydınlığa, umutsuzluktan umuda dönüştüren millet iradesinin sembolü olduğunu bildirdi.

Yılmaz, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, Cumhuriyetin Atatürk'ün önderliğinde milletin azim ve kararlılığıyla vücut bulmuş büyük bir eser olduğunu, bu eserin büyük bir vizyonla daima ileriye bakan, öz güvenini sağlam tutan, heyecanla ve şevkle çalışan bir neslin, bugünkü nesillere armağanı olduğunu kaydetti.

Türk toplumunun Cumhuriyetle çağdaş bir millet haline geldiğini, devletinin yegane ve gerçek sahibi olduğunun altını çizen Yılmaz, "Cumhuriyet, Türk insanını karanlıktan aydınlığa, umutsuzluktan umuda dönüştüren millet iradesinin sembolüdür. Türkiye Cumhuriyeti bugün çağdaş, demokratik, laik bir dünya devletinin adıdır. Bir milli devlet olarak kurulan Türkiye Cumhuriyeti, her alanda büyük bir değişim ve atılımın somut ifadesidir" ifadesini kullandı.

Yılmaz, Türk ulusunun, Atatürk'ün önderliğinde dünya tarihinde eşine ender rastlanır büyük bir destan yazarak tüm zorluklara göğüs germesini bildiğini kaydetti. Cumhuriyetin sağladığı barış ve huzur ortamı sayesinde Türkiye'nin eğitimden sağlığa, sanayileşmeden altyapıya, siyasetten ekonomiye her alanda önemli atılımlar gerçekleştirdiğini vurgulayan Yılmaz, mesajında şu görüşlere yer verdi:

"Bilinmelidir ki Türk milletinin sarsılmaz iradesi ve Cumhuriyetimizi sonsuza kadar yaşatma azmi, tüm güçlükleri aşmamızda bizlere yol gösterecektir. Cumhuriyetin çocukları ve gençleri almış oldukları bu mirası ilelebet koruyacaklardır. Cumhuriyetin emaneti omuzlarımızdadır. Bu emaneti canımızdan aziz bilip her şartta sahip çıkacağız. Bu düşüncelerle yurt içindeki ve dışındaki bütün vatandaşlarımızın, geleceğimizi emanet edeceğimiz sevgili çocuklarımızın, gençlerimizin ve tüm Türk halkının Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyorum."

Yılmaz, Cumhuriyetin kurucusu Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve bu toprakları vatan yapan aziz şehitleri saygı ve rahmetle, gazileri minnetle andığını ifade etti. - Burdur

Kaynak: AA / Yerel

Şerif Yılmaz 29 Ekim Burdur Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
title