Haberler

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

Cumhuriyetin kuruluşunun 91. yıl dönümü Vezirköprü ilçesinde kutlandı.

Cumhuriyetin kuruluşunun 91. yıl dönümü Vezirköprü ilçesinde kutlandı.

Tören, Kaymakam Mahmut Kaşıkçı'nın makamında, beraberindeki İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ömer Aydoğan ve Belediye Başkanı Sadık Edis'in tebrikleri kabulü ile başladı.

Vezirköprü Stadı'nda devam eden törende, Kaymakam Kaşıkçı, İlçe Jandarma Komutanı Aydoğan ve Belediye Başkanı Edis, alandakileri selamladı.

Kaymakam Kaşıkçı, burada yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyetinin önsözünün Çanakkale'de, son sözünün ise Lozan'da yazıldığını belirtti.

Önsöz ve son söz arasında geçen kahramanlıklarla Türk milletinin bir defa daha dünyayı şaşırttığını ifade eden Kaşıkçı, şunları kaydetti:

"Ulu Önder Atatürk, umutların tükendiği anda, Anadolu'da birçok yerin işgal edildiği bir ortamda içinde bulunduğumuz ilden 19 Mayıs'ta bir çıkarma yaptı. Türk milleti yeniden dünyaya 'ben varım, bu ülke işgal edilemez' diyerek ilan etti. Lozan'da son söz yazıldı. 'Türk milleti yeniden bir devlet olarak, Türkiye Cumhuriyeti olarak devam edecek' denildi ve 29 Ekim'de yani bugün Cumhuriyet ilan edildi."

Konuşmaların ardından, çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Halk oyunları gösterileri sonrasında tören geçişi yapıldı. - Samsun

Kaynak: AA / Yerel

Mahmut Kaşıkçı Vezirköprü Aydoğan 29 Ekim Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title