Haberler

Keşan Kaymakamı ve Belediye Başkanından Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Güncelleme:

Keşan Kaymakamı Dınkırcı ve Belediye Başkanı Özcan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı ve Belediye Başkanı Mehmet Özcan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Dınkırcı mesajında, Türkiye Cumhuriyeti'nin 91. yıl dönümüne sevinç ve coşku içinde ulaşıldığını belirtti. Cumhuriyetin ilanının, kurtuluş mücadelesinin askeri ve siyasi alanda zafere ulaşmasının bir neticesi olduğunu ifade eden Dınkırcı, şunları kaydetti:

"Cumhuriyeti ayakta tutan tek kuvvet milletin kendisidir. Cumhuriyet, Ulu Önder Atatürk'ün önderliğinde milletin, azim ve kararlılığıyla vücut bulmuş büyük bir eserdir. Bu eser, büyük bir vizyonla daima ileriye bakan, öz güvenini sağlam tutan, heyecanla ve şevkle çalışan bir neslin bugünkü nesillere armağanıdır. Devraldığımız bu değerli mirası aynı yüksek ruh ve şuurla her geçen gün daha da güçlendirerek, gelecek nesillere çağdaş bir Türkiye bırakmak için el ele kenetlenip, bölünmez bütünlüğümüze, demokrasimize ve Cumhuriyetin bize kazandırdığı değerlere sahip çıkmalıyız."

Belediye Başkanı Özcan

Keşan Belediye Başkanı Özcan ise mesajında, Türk milleti'nin yaşamında seçkin ve anlamlı bir yeri olan ve büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde, milletten alınan güçle kurulan, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin 91. yıl dönümüne ulaşıldığını belirtti.

Türkiye'de insanların çağdaş dünya ile bütünleşmesinin ve uygarlığın tüm nimetlerinden en üst düzeyde yararlanmasının da yine Cumhuriyet şemsiyesi altında kenetlenerek çok çalışmaktan geçeceğinin asla unutulmaması gerektiğini vurgulayan Özcan, şöyle devam etti:

"Gururla kutladığımız Cumhuriyetimizin 91. kuruluş yıl dönümünde, şehitlerimizin kanlarıyla sulanan vatan topraklarının bütünlüğünü ve Atatürk'ün Türk gençliğine ve Türk milletine en büyük emaneti olan Cumhuriyeti ve Cumhuriyetin tüm kurumlarını, birlik ve beraberlik içinde korumanın azmi ve kararlılığı içinde görevimizin başında olduğumuzu ifade etmek isterim.  Çağdaş, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan ülkemizi, Atatürk'ün gösterdiği hedeflere taşıyabilmek ve bu çizgiden kopmadan, ülke kalkınmasını sağlamanın yolunun, onun ilke ve inkılaplarının ışığında çok çalışmaktan, birlik ve beraberliğimizi korumaktan geçtiğini hiçbir zaman hatırımızdan çıkarmamalıyız."

Özcan, Cumhuriyet Bayramı kapsamında yarın 19.00'da itfaiye binasından Cumhuriyet Meydanı'na kadar fener alayı yürüyüşü yapılacağını ve 20.00'de meydanda konser düzenleneceğini belirterek, vatandaşları etkinliğe davet etti. - Edirne

Kaynak: AA / Yerel

Macit Özcan 29 Ekim Keşan Yerel Haberler

title