Haberler

28 Şubat ve Fetö Mağduru Aileleri İnisiyatifi'nden Basın Açıklaması

Muş’ta ’28 Şubat ve FETÖ Mağduru Aileleri İnisiyatifi’ üyeleri, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) tarafından çeşitli kumpaslarla cezaevlerine atılanların yeniden yargılanmasını istediler.

Muş'ta ' 28 Şubat ve FETÖ Mağduru Aileleri İnisiyatifi' üyeleri, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) tarafından çeşitli kumpaslarla cezaevlerine atılanların yeniden yargılanmasını istediler.

Belediye Meydanı'nda bir araya gelen ve çeşitli sivil toplum kuruluşları ile Hür Dava Partisi'nin de (HÜDA-PAR) destek verdiği ' 28 Şubat ve FETÖ Mağduru Aileleri İnisiyatifi' adına açıklamayı babası cezaevinde hükümlü olan Muhammed Demirtaş isimli çocuk okudu. Mahkum ailelerinin yaşadığı sıkıntıları dile getiren Muhammed Demirtaş, "Bizler burada, 28 Şubat ve FETÖ mağduru Müslüman tutsaklara adalet için toplanmış bulunmaktayız. Bizler eşleri, çocukları ve kardeşleri yıllardır cezaevinde olanlarız. Bizler yaşadığımız acı ve kederleri hep yüreğimize gömdük. Gözyaşlarımızı hep içimize akıttık" dedi.

Bugüne kadar kamuoyu vicdanında mahkum olmuş birçok suçlunun, siyasi hesaplarla ve pazarlıklarla hukukun esnetilerek salıverildiğini savunan Demirtaş, 2016 yılı Türkiye'sinde bağımsız ve adil bir yargı sisteminin tesis edilemediğini iddia etti. Yeniden yargılamanın önünün açılmasını talep eden Demirtaş, şunları kaydetti:

"Buradan, bizleri duymak ve görmek istemeyenlere sesleniyoruz. Ne biz ne de babalarımız sizlerden merhamet ve af dilenmiyoruz. Sadece adil olmanızı ve çeşitli desiselerle zindanlara konulan 28 Şubat ve FETÖ yargısı mağduru Yusufilerin yeniden yargılanmalarının yolunun açılmasını ve adaletle hükmeden mahkemelerin kurulmasını talep ediyoruz. Sinsice tuzak kurup masumları hapseden zalimlerin akıbetini, yaptıklarının kendilerine kar kalmadığını hepimiz görüyoruz. Sırça köşklerde beddua edenlere değil, mazlumların ahına Dergah-ı İlahi'de icabet edildiğine şahitlik ediyoruz."

Yapılan açıklamanın ardından gruptakiler olaysız bir şekilde dağıldı. - MUŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

28 Şubat Muş Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title