Haberler

28 Şubat İddianamesi

Ankara 13.Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, BÇG'nin, dönemin SSK Genel Müdürü Kılıçdaroğlu'nun "kuruma personel alımında bölücü, mezhepçi, örgüt mensubu, sabıkalı olan yandaşlarına, hemşehrilerine öncelik verdiği, alımlarda her"...

Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen "28 Şubat" iddianamesinde, Batı Çalışma Grubunun (BÇG),  dönemin SSK Genel Müdürü Kemal Kılıçdaroğlu'nun "kuruma personel alımında bölücü, mezhepçi, örgüt mensubu, sabıkalı olan yandaşlarına, hemşehrilerine öncelik verdiği, alımlarda her türlü hileye ve yolsuzluğa başvurduğu" görüşlerini içeren rapor hazırladığı belirtildi.

İddianamede yer verilen ve BÇG'ce hazırlandığı ileri sürülen belgelerden biri, "Sosyal Sigortalar Kurumu'ndaki Bölücü ve Mezhepçi Kodrolaşma ile Yapılmakta Olan Yolsuzluklar" başlığını taşıyor. "Gizli" ibareli belgede, " İstanbul'da 1994'te yapılan işçi alımı sınavını kazanan 357 kişinin tamamının Kürt kökenli ve Alevi olduğu" ve "Kılıçdaroğlu tarafından işe alınan veya terfi ettirilen bölücü, mezhepçi, sabıkalı veya geçmişi itibarıyla devlet memuru olması sakıncalı pek çok kişinin mevcut bulunduğu" öne sürülüyor.

"Kılıçdaroğlu'nun 60 bin personeli bulunan kuruma 1992-1998 arasında 10 bine yakın kişiyi aldığı aldığı düşünüldüğünde durumun vahameti iyice ortaya çıkmaktadır" değerlendirmesinde bulunulan belgede, kuruma o dönemde 18 bin kişinin alınması için yetki verilmesinin gündemde olduğu belirtilerek, bunun gerçekleşmesi durumunda, "yaklaşık 30 milyon vatandaşa hizmet eden SSK'nın hemen hemen tamamının bölücü ve mezhepçilerin eline geçmesinin kaçınılmaz olduğu" yorumu yapılıyor.

Kılıçdaroğlu'nun, kurumu menfaatleri ve ideolojileri  doğrultusunda keyfi olarak idare ettiği öne sürülen belgede, şunlar kaydediliyor:

"Kendisi,  kurumun taşınmazlarını evvelce satılmak üzere Emlak Bankası'na devretmiştir. Şu anda ise sağlık tesisi yaptırmak için arsa aramaktadır. Kılıçdaroğlu, Kürt Alevisi ve yakını olan inşaat müteahhitlerine  şaibeli ihaleler vermek suretiyle onlara menfaat temin etmesi kapsamında, Tunceli'de SSK'daki hemşire fazlalığı nedeniyle sağlık meslek liseleri kapatılırken, kendi bölgesi olan Tunceli'de sağlık meslek lisesi inşaatını başlatmış ve ihaleyi yakını ve hemşehrisi  olan A. Rıza Olcay'a vermiş, yetersiz yatırımın başına dert açacağını bildiğinden maliyeti 1 trilyonu geçen okulu 100 milyar TL'ye Milli Eğitim Bakanlığı'na devretmiştir. SSK Kartal Hastanesi onarım inşaatı, SSK Göztepe Hastanesi genel onarım inşaatı, İstanbul Gaziosmanpaşa Dispanser ve Sigorta Müdürlüğü binası inşaatı, SSK Afyon Hastanesi tevsi inşaatı, Ankara Dispanser binası inşaatı, Ankara SSK Diş Tedavi Protez Merkezi İnşaatı ihalesinde kurumu trilyonlarca lira zarara uğratmıştır."

Kılıçdaroğlu'nun ilişkili olduğu mütahitlere yarar sağladığı ileri sürülen belgede, "Yargıtay tarafından Libya'da iş yapan mütahitler için Türk prim oranı uygulamasına dair verilmiş mükerrer kararlara rağmen, görevini kötüye kullanarak ve yasa kararlarını hiçe sayarak bu kararları uygulamaması nedeniyle kendisine ve ilişkili olduğu mütahitlere trilyonlarca liralık menfaat temin etmiş, hazineyi ve kurumu ise trilyonlarca liralık zarara uğratmıştır" iddiasında bulunuluyor.

SSK'nın kurulduğu 1945'ten beri ilk kez 1992'de bütçe açığı verdiğine değinilen belgede,  açığın 1998'de 750 trilyon lira dolayında gerçekleşeceğinin tahmin edildiği belirtiliyor.

Yine SSK'ya ilişkin hazırlanan bir başka belgede ise "Kılıçdaroğlu'nun kurumda Kürtçü, mezhepçi ve bölücü faaliyetlerde bulunduğu ve bu yönde bir yapılanmayı gerçekleştirdiğinin iddia edildiği"ne yer veriliyor.

Kılıçdaroğlu'nun gerçek soyadının "Karabulut", Dersim isyanına katılan Kureyşan aşiretinden olduğu belirtilen belgede, "Genel müdürlüğü döneminde çoğunluğu Alevi-Kürt 10 bine yakın kişiyi işe aldığı, 100'den fazla PKK, TKLP, KDP, DEV-YOL militanını kuruma yerleştirdiği, kendisine yakın Alevi-Kürt müteahhitlere 25 trilyon liralık ihale kazandırdığı, kendine müzahir olmayan kurum yöneticilerini tasfiye ettiği, 100'e yakın akrabasını işe başlattığı ve Libya'da iş yapan mütahhitlere yanlış prim oranı uygulayarak devleti trilyonlarca lira zarara soktuğu" iddiaları da belgede yer buluyor. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu İstanbul 28 Şubat Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title