Haberler

257 Milyar Lira Havaya Uçtu

Güncelleme:

Türkiye'de son 10 yılda sigaraya 256,9 milyar lira harcandı. Bu parayla 56 Yavuz Sultan Selim Köprüsü, 11 Atatürk Barajı, 46 Marmaray, 10 nükleer santral ve 6 GAP yapılabilir.

AA muhabirinin Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu (TAPDK) verilerinden yaptığı hesaplamalara göre, Türkiye'de sigara kullanımı, resim ve yazılardan oluşan birleşik uyarı sisteminin devreye girmesiyle 2010'dan itibaren miktar bazında düşüş gösterse de 2014 ve 2015'te yeniden artış trendine girdi.

SİGARAYA HARCANAN PARA

Türkiye'de 2006 yılında 108 milyar adet sigara için 15,3 milyar lira harcama yapılırken, 2010'da iç piyasada tüketilen toplam 93 milyar adet sigara için 24 milyar lira, 2015'te de tüketilen 103 milyar adet sigara için yaklaşık 40 milyar lira harcandı.

Son 10 yılda Türkiye'de tüketilen toplam sigara miktarı 1 trilyon 4 milyar 157 milyon 307 bin 223 adet oldu.

İç piyasa satışında 2006'da 1 adet sigara için ortalama 14 kuruş ödenirken, 2015'te bu rakam 38 kuruşa çıktı.

10 YILDA HAVAYA UÇUP GİDENLER

Son 10 yılda sigaraya ödenen para, ülkenin büyük altyapı projelerini çok rahatlıkla finanse edebilecek bir büyüklüğe karşılık geliyor. Bu dönemde sigaraya harcanan yaklaşık 257 milyar lirayla ortalama 56 Yavuz Sultan Selim Köprüsü, 11 Atatürk Barajı, 46 Marmaray, 10 nükleer santral ve 6 GAP inşa edilebilirdi.

Türkiye'de toplam sigara üretim miktarı 2015'te 156 milyar adedi, sigara ihracatı 47,8 milyar adedi geçerken, ihracat bedeli de 464 milyon doları aştı.

Son 10 yılda da sigara üretim miktarı 1 trilyon 311 milyar adedi, ihracat miktarı 291 milyar adedi geçerken, ihracat bedeli 3 milyar dolara yaklaştı.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Marmaray Türkiye Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Kazakistan'ın eski ekonomi bakanına 24 yıl hapis! Eşini öldürdüğü anların görüntüsü ortaya çıktı

Kazakistan'ın eski ekonomi bakanına 24 yıl hapis! Eşini öldürdüğü anların görüntüsü ortaya çıktı

Ölen turistin küllerini Marmaris'e bıraktılar! Vatandaşların tepkisi Sağlık Müdürlüğünü harekete geçirdi

Ölen turistin küllerini Marmaris'e bıraktılar! Vatandaşların tepkisi Sağlık Müdürlüğünü harekete geçirdi

Sinan Ateş suikastına ait yeni görüntüler ortaya çıktı

Sinan Ateş suikastına ait yeni görüntüler ortaya çıktı

Bakmadan Geçme

Bahar 12. bölüm izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Şaban Ataş cinayeti ne? Şaban Ataş'ı kim öldürdü? Müge Anlı canlı yayınında itiraf! 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Sözleri! En Güzel ve Anlamlı 19 Mayıs Mesajları 14 Mayıs TV Yayın Akışı #128250 Bu akşam TV'de hangi diziler var? Bugün TV'de hangi filmler var? ATV, Kanal D, Star, Show'da neler var? Aziz Yıldırım yeniden aday olacak mı? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman? Aziz Yıldırım başkanlığa aday oldu mu? Özlem Savaş kimdir? Özlem Savaş kaç yaşında, nereli? Özlem Savaş biyografisi! Galatasaray şampiyonluk kupasını ne zaman alacak? #127942 Galatasaray Süper Lig Kupasını derbide mi alacak? Az önce deprem mi oldu? 14 Mayıs en son depremler kaç şiddetinde oldu? Kandilli Rasathanesi ve AFAD deprem listesi! 19 Mayıs niçin ilan edildi? 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Neden Kutlanır? Sinan Ateş'in öldürülme görüntüleri! Sinan Ateş ne zaman öldürüldü? BARAJ DOLULUK ORANI 2024! İSKİ baraj doluluk oranı nedir? İstanbul baraj doluluk seviyesi yüzde kaç? GELİNİM MUTFAKTA 14 MAYIS 2024 İZLE #128105 Gelinim Mutfakta yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? ChatGPT'nin yeni yapay zeka modeli nedir? GPT-4o özellikleri neler? Frito Lay Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ'ye neden soruşturma açıldı? Lays, Ruffles, Doritos, Cheetos ve Çerezza markalarına dava mı açıldı? Selahaddin Eyyubi dizisinin Bernard'ı oynayan Berk Cankat nereli, kaç yaşında?
Tiyatro ve sinemanın usta isimlerinden Ayten Gökçer hayatını kaybetti

Tiyatro ve sinemanın usta isimlerinden Ayten Gökçer hayatını kaybetti

500

Yorumlar (19)

SIMSEK73:

ULKEYI YONETEN ERDOGAN, AKP LILER VE EVLATLARININ CALDIKLARI PARALARI NIYE YAZMIYORSUNUZ EY KORKAK YALAKA GAZETECILER, BIRDE SIGARA VE ISKIDEN ALINAN 100 KATI VERGILER ACEBA KIMIN CEBINE GITTI

31
10
yanıtYanıtla
AKEPE BİTİRDİN MEMLEKETİ:

HESABA BAK. O KÖPRÜLER ZATEN SİGARADAN GELEN VERGİYLE YAPILMADIMI. DAHA ÇOK İÇİLSİNKİ İSRAFSARAYIN MASRAFLARI ÇIKSIN .

19
5
yanıtYanıtla
çetin kaya:

akp, nin çaldıkları yanında devede kulak bilalin gemilerine o para yetmez

11
8
yanıtYanıtla
ccc:

suriyelilere harcanan para ile ne yapılır mesela , petrol zengini araplar bi tane almıyor hepsi bizde

15
1
yanıtYanıtla
0222:

haberin başlıgını okuyunca espiri yapıyorsunuz sandm. . e sigaradan alınan paket başı vergi ile neler yapılıyor onuda uzmanlara hesaplattırın bir zahmet ben olsam sigarayı kökünden üretim satış ithalat ihracat yasaklarım

16
0
yanıtYanıtla
herkes vergi olarak devlete ödedi:

yalan 250 milyar devlete vergi olarak ödendi devlette mercedes aldı carçur etti. . bakanlar yargılansa idi herşey meydana çıkacaktı ört bas parsel parsel yendi. . . yalan yalan yalan yalan yalan valla yalan billa yalan tilla yalan

11
4
yanıtYanıtla
dütdürü dünya:

böyle herşeyin altına yorumları acıyor iseniz bütün yaptığınız haberlerin yorumlarını acın kancıklık yapmayın Haberler. .

12
1
yanıtYanıtla
26:

aldıkları vergiyi varın siz hesap edin :)

12
0
yanıtYanıtla
Vatandaş :

Veya kaç tane gemicik alınırdı yazık oldu. . :)

5
7
yanıtYanıtla
aaaaaaaaaaaaa:

bu haberi yapan beynini kullanmadan kas gucune dayanmis gibi gorunuyor zira bu miktarin icinde havaya uctugu iddia edilen vergiler de mevcut yani ulkede yapilan seyler bu para ile zaten odendi sonra bu para ile binlerce insana maas odendi onbinlerce sigara bayii evini gecindirip gene vergi odedi yani bu paranin P si ekonomiye zaten direkt dondu

10
0
yanıtYanıtla
Tüm 19 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title