Haberler

252 Bin 858 Bin Lira Kabahat Cezası

Eskişehir’de geçen yıl içerisinde polis bölgesinde Kabahatler Kanunu uyarınca kumar oynamak, sarhoşluk, gürültü, rahatsız etme, tütün mamullerinin yasak yerlerde tüketilmesi, afiş asma, çevreyi kirletme gibi kabahatlerden toplam 252 bin 858 TL para cezası uygulandığı açıklandı.

Eskişehir'de geçen yıl içerisinde polis bölgesinde Kabahatler Kanunu uyarınca kumar oynamak, sarhoşluk, gürültü, rahatsız etme, tütün mamullerinin yasak yerlerde tüketilmesi, afiş asma, çevreyi kirletme gibi kabahatlerden toplam 252 bin 858 TL para cezası uygulandığı açıklandı.

İl Emniyet Müdürülüğü'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, özellikle 2014 yılı 20 günlük dönem içerisinde çevreyi kirletmek, afiş asmak, sprey boyayla duvarlara yazı yazmak eylemlerinden dolayı yazılan para cezalarındaki artış dikkat çektiği belirtildi. Açıklamada "Uygulanan ceza miktarlarında 2014 yılı içerisinde belirgin artış gözlemlenmekle birlikte bu cezaların tahsilinde de ısrarcı takipler uygulanacaktır. Vatandaşlarımızın bu kapsamda yazılan cezaların ihaleye katılım, pasaport alım esnasında, bankalardan kredi taleplerinde, yurt dışına çıkışlarında hatta iş müracaatlarında karşılarına bir engel olarak çıkacağını hatırlatmak istiyoruz. Bu doğrultuda şehrimizin temizliğinden, görüntü kirliliğinden gürültüye varıncaya kadar kabahatler kanunu çerçevesindeki kontrol ve uygulamalar artarak devam edecektir" denildi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Eskişehir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title