Haberler

CHP'li Dibek'ten 24 Temmuz Basın Bayramı Mesajı

Güncelleme:

CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Dibek, mesajında, basın özgürlüğüne herkesin ihtiyacı olduğu belirtti.

Basın mensuplarının zor şartlar altında çalıştıklarını bildiren Dibek, gazetecilerin iktidarın etkisinden kurtulması gerektiğini kaydetti. Gazetecilerin kendilerini baskı altında hissetmeden, özgürce haber yapabilmeleri gerektiğini ifade eden Dibek, şunları kaydetti:

"Bugün iktidar sahiplerinin susturduğu basın, yarın o iktidarın muhalefete düşmesi sonucu sıkıntıya düşecektir. Basın özgürlüğü o zaman iktidarın aklına gelecek ama iş işten geçmiş olacaktır. Toplumun bilgilenmesini, yaşananlardan haberdar olmasını sağlayan gazetecilerin yaşadıkları büyük sorunların yanında, basının giderek önce şirketleşmesi, sonra da holdingleşmesi basının özgürlüğünü kısıtlayan en önemli etkilerdendir. Bu yapı yerel basının gelişmesi önünde de büyük engel teşkil etmektir."

Dibek, yerel basının, yurttaşın tüm sorunlarının dile getirilmesini, kamuoyu yaratmasını sağlayan, vatandaşın sorunlarının çözümünde büyüt etkisi olan bir yapı olduğunu, bu yapının korunmasının yurttaşların yararına olacağını vurguladı. - Kırklareli

Kaynak: AA / Yerel

Kırklareli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title