Haberler

24 Kasım Öğretmenler Günü

Zonguldak, Bolu, Karabük, Kocaeli, Bartın ve Düzce'de, 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı.

Zonguldak, Bolu, Karabük, Kocaeli, Bartın ve Düzce'de, 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı.

Zonguldak Valiliği önündeki törende, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Atatürk Kültür Merkezi'nde devam eden törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, öğretmenliğin, insanlık tarihinin en önemli ve ölümsüz mesleği olduğunu söyledi.

Müzik dinletisi sonrasında emekliye ayrılanlara plaket verilen tören, adaylık süreci tamamlanan öğretmenlerin mesleğe giriş yemini etmesiyle sona erdi.

Bolu

Bolu'da, Anıt Park'ta tören düzenlendi. Törende, İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çavuşoğlu'nun Atatürk Anıtı'na çelenk bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Ahmet Baysal Öğretmenevi'nde süren programda konuşan Vali Aydın Baruş, öğretmenlerin "etrafı aydınlatan kandiller olduğunu" belirtti.

Yeni göreve başlayan öğretmenlerin ant içmesinin ardından ilkokullar arasında düzenlenen resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Yarımada ikinci olan Iraklı Oamar Al Faris, gazetecilere, savaş nedeniyle ailesiyle ülkelerinden kaçarak Bolu'ya geldiklerini anlatarak, "Bolu'da okula gitmeye başladım. Türkçeyi burada öğrendim. Resmimde öğrencilerini kucaklayan bir öğretmeni anlatmaya çalıştım" diye konuştu.

Karabük

İl Milli Eğitim Müdürü Ali Köse ile Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Yenişehir Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden törene, Vali Yardımcısı Abdullah Acar, İl Emniyet Müdürü Serhat Tezsever, Karabük Belediye Başkan Yardımcısı Fatma Danışman, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Daha sonra, Yüzüncü Yıl Kültür Merkezi'nde çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Kocaeli

İzmit Süleyman Demirel Kültür Merkezi'ndeki törende konuşan Vali Hasan Basri Güzeloğlu, öğretmenin sadece bilgi veren değil, hayatı yaşatan, varlığın enerjisini öğrencisine aktaran bir kaynak olduğunu söyledi.

Güçlü kaynakla geleceğin daha güzel şekilleneceğini ifade eden Güzeloğlu, her öğrencinin "güneşi olan öğretmenden aldığı ışığı yansıttığını" kaydetti.

Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da öğretmenlerin toplumun umudu, kalkınmanın adı olduğunu anlattı.

Konuşmaların ardından 22 öğretmene hizmet şeref belgesi verildi, 39 aday öğretmen de yemin etti.

Bartın

Valilik önünde düzenlenen törende, İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Demir'in Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda devam eden programda konuşan Vali Seyfettin Azizoğlu, öğretmenin yaptığı işin değerinin ölçülemeyeceğini ve buna paha biçilemeyeceğini vurguladı.

Hükümetin imkanları arttıkça öğretmenlere de hakkettiği maddi hakların verileceğini ifade eden Azizoğlu, "Bu sayede öğretmenlerimizin herhangi maddi tasası da kalmayacaktır. Çünkü öğretmenler kitap okuyabilmeli, süreli yayınları takip edebilmeli, hatta okulda kalemi, defteri, silgisi olmayan öğrencilere de kendi cebinden parasını vermek suretiyle kimsenin bilmediği yardımları yapabilmelidir" dedi.

"Öğretmen" konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödül verilen program, göreve yeni başlayan öğretmenlerin yemin töreni ve Bartın Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Bölümü öğrencilerinin sahne almasıyla sona erdi.

Düzce

İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman, Anıtpark Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Saygı duruşunda bulunulması sonrasında İstiklal Marşı okundu.

Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü Konferans Salonu'ndaki programda ise göreve yeni başlayan 15 öğretmen yemin etti, emeklilere şükran belgeleri verildi.

Kalıcı Konutlar 23 Nisan İlkokulundan 23 öğrenci de sınıf öğretmenleri için okul bahçesinde oluşturdukları "Recep Edirneli Hatıra Ormanı"na fidan dikti.

Kaynak: AA / Yerel

Karabük Bartın Bolu Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title