Haberler

24 Kasım Öğretmenler Günü

AK Parti Kırşehir Milletvekili Çalışkan: "Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirebilmek için mesai mefhumu tanımayan değerli öğretmenlerimize minnettarız"

AK Parti Kırşehir Milletvekili Abdullah Çalışkan, CHP Kırşehir İl Başkanı Yılmaz Zengin ve İl Genel Meclisi Başkanı Şuayip Soysal, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Çalışkan, mesajında, öğretmenliğin bedelinin hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar değerli, yüce ve onurlu bir meslek olduğunu belirtti.

Öğretmenlerin saygınlıklarını, yüreklerinde besledikleri sevgi ve hizmet anlayışını, kendilerine emanet edilen çocukları yetiştirmeleri için gösterdikleri üstün çaba ve hizmet anlayışını takdirle karşıladığını ifade eden Çalışkan, şöyle devam etti:

"Her birimizin yetiştirilip, ülkeye hizmet eden bireyler olmamızda yadsınamaz katkıları olan öğretmenlerimizin bu mutlu gününü yürekten kutluyorum. Öğretmenlerimiz tarih boyunca ve dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar bilginin, çağdaşlığın, sevginin, barışın ve aydınlanmanın öncüleri olmuşlardır. Bizi yetiştiren, eğiten ve öğreten, geleceğimiz olan çocuklarımızın gelişiminde ve eğitiminde büyük rol oynayan öğretmenlerimizin değeri, Hazreti Ali'nin 'Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum' sözünden anlaşılmaktadır."

Çalışkan, kutsal bir görevi yerine getiren öğretmenlerin toplum içinde çok ayrıcalıklı yerleri bulunduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Unutulmamalıdır ki kendi alanlarında başarıyı yakalamış kişilerin kendi çalışkanlıklarının yanı sıra onları yetiştiren öğretmenlerinin de büyük payı ve emeği vardır. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirebilmek için mesai mefhumu tanımayan değerli öğretmenlerimize minnettarız. Bugün aramızda bulunmayan öğretmenlerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü içtenlikle kutluyor, aileleri ile birlikte sağlıklı, huzurlu ve mutlu yaşam diliyorum."

Zengin'in mesajı

CHP Kırşehir İl Başkanı Yılmaz Zengin de Türkiye'yi Ulu Önder Atatürk'ün öngördüğü uygar ulusların seviyesine çıkarmak için tüm imkansızlıklara rağmen var gücüyle çalışan öğretmenlerin Öğretmenler Günü'nü kutladığını bildirdi.

Öğretmenlerin, toplumun ilerlemesinde, vatanını, milletini seven, ulusal bilinci yüksek nesillerin yetişmesinde çok önemli görev üstlendiklerini belirten Zengin, şunları anlattı:

"Bu nedenle eğitim neferlerinin her şeyden önce ekonomik sıkıntılarının giderilmesi, onlara rahat bir yaşam sağlanması gerekmektedir. Bu, ulus olarak hepimizin borcudur. Eğitim ihtiyacı bulunan il, ilçe ve köylerde çocuklar öğretmen beklerken, göreve hazır öğretmenlerin atamalarının yapılmaması Türkiye adına çok üzücü. Öğretmenlerimiz, ülkemizi cehaletten kurtaracak donanımla atama beklerken çocuklarımızın karanlıkta bırakılması, her şeyden önce ülkemize haksızlıktır."

Zengin, ülkenin geleceğinin emanet edildiği öğretmenlerin özlük haklarının iyileştirilmesinin, ekonomik durumlarının düzeltilmesinin görmezden gelinemeyecek bir yükümlülük olduğunu kaydetti.

Soysal'ın mesajı

İl Genel Meclisi Başkanı Şuayip Soysal ise bir ülkedeki eğitim sistemi ve öğretmenlerin eğitim anlayışının, o ülkenin her alanda kalkınmasına, ilerlemesine ve geleceğine büyük katkı sağladığını ifade etti.

Öğretmenlerin her geçen gün değişen ve gelişen dünyada kendilerini yenileyerek ve geliştirerek çocuklara her alanda bilgi vermeyi kutsal görev bildiklerini kaydeden Soysal, toplumun, öğretmenlere karşılaştıkları zorlukları aşmaları konusunda destek olması gerektiğini vurguladı.

Soysal, öğretmenlerin düşüncelerinin, fikirlerinin çocuklar ile gençlerin yaşamına yön verdiğinin ve zenginleştirdiğinin unutulmaması gerektiğini belirterek, ebediyete intikal eden öğretmenlere rahmet, emeklilere sağlıklı ve huzurlu yaşam, görev başındakilere ise başarı dileğinde bulundu. - Kırşehir

Kaynak: AA / Yerel

Yılmaz Zengin Ak Parti Kırşehir Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title