Haberler

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı.

Mehmet Sekmen, mesajında, Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün, 23 Nisan 1924'te, her '23 Nisan' gününün Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kutlanmasına karar aldığını belirtti.

Sekmen, 1929'dan itibaren çocuk bayramı olarak kutlanmaya başlanan 23 Nisan'ın 1979 yılında uluslar arası boyut kazandığına dikkati çekerek, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Şu an her 23 Nisan'ı çok sayıda ülkeden gelen çocuklarla, dünya çocuklarının bir bayramı olarak kutluyoruz. Dünyada bunun bir başka örneği yok. Bize yeni bir devletin kapısını açan milli iradeye daima güvenmeli, şükran ve minnet duymalıyız. Bu vesileyle yarının büyükleri olacak tüm çocuklarımızdan, tarihlerini çok iyi bilmelerini, bağımsızlığımızı ve milli iradenin iktidarını, daima en yüksek değer olarak yüceltmelerini ve korumalarını diliyorum ve bu vesileyle 23 Nisan Ulusal egemenlik ve Çocuk Bayramlarını yürekten kutluyorum." - Erzurum

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Mehmet Sekmen 23 Nisan Erzurum Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title