Haberler

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Çubuk'taki kutlamalar kapsamında, engelliler fidan dikti.

Ankara'nın Çubuk ilçesinde down sendromlu öğrenciler, Belediye Başkanı Tuncay Acehan ile "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı"nı fidan dikerek kutladı.

TBMM'nin kuruluşunun 94'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ilçede çeşitli etkinlikler kutlanıyor. Çubuk Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile Çubuk Eğitim Uygulama Okulu tarafından düzenlenen kutlamalar kapsamında, down sendromlu öğrenciler ve Başkan Acehan, park ve bahçeler çalışanları ve öğretmenleriyle fidanları toprakla buluşturdu.

Engelli öğrencilerle fidanları toprakla buluşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Başkan Acehan, "Park bahçeler müdürlüğümüz ve milli eğitim müdürlüğümüze bağlı engelliler okulu ile birlikte mevsim gereği birlikte bir ağaç dikimi yaptık. Tabi engelli çocuklarımızla böyle bir faaliyeti göstermek bizim için bir mutluluk vesilesidir. Dikerken de dua ettim. İnşallah bunlar bizim boyumuzun 20 katı kadar büyürler ve Çubuğumuz için güzel bir koruluk olur. Dileğimiz o. O dilekle ağaçlarımızı diktik. Bu anlamlı günde, 23 Nisan Çocuk Bayramında 250 civarında 3 yaşındaki çam fidanını çocuklarımızla birlikte toprakla buluşturduk. İnşallah bugün diktiğimiz ağaçların hepsi büyür ve gelişirler" diye konuştu.

Engellilerin çeşitli nedenlerden dolayı toprağa ayağını basmaktan mahrum kaldığını anlatan Çubuk Eğitim Uygulama Okulu Müdürü Selim Aydos, fidan dikme programından dolayı belediye başkanı ve ekibine teşekkür etti. - Ankara

Kaynak: AA / Yerel

Çubuk Belediyesi Tuncay Acehan 23 Nisan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title