Haberler

23 Nisan Resepsiyonu'ndan Notlar

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'in verdiği resepsiyon, katılımın ve ilginin az olması nedeniyle sönük geçti.

Meclis'te 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'in verdiği resepsiyon katılımın ve ilginin az olması nedeniyle sönük geçti. Resepsiyona Başbakan Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli katılmazken, Şahin'in evsahipliğindeki resepsiyona katılan tek lider CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu oldu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün katıldığı resepsiyonda, milletvekillerinin pek çoğu yer almazken hükümet Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından temsil edildi.

TBMM, gün boyu devam eden 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenlerinin ardından akşam saatlerinde de Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin'in evsahipliğindeki resepsiyona sahne oldu. 12 Haziran'da yapılacak genel seçimlerin gölgesinde yapılan resepsiyona daha önceki yıllara oranla siyasilerin katılımı az oldu. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, saat 19. 40 sıralarında geldiği resepsiyonda 15-20 dakika kalırken bir süre gazetecilerle sohbet etti. Resepsiyon salonunu Meclis Başkanı Şahin'le birlikte dolaşan Gül, konuklarla tokalaşırken saat 20. 00 sıralarında resepsiyondan ayrıldı.

-ERDOĞAN BU YIL KATILMADI-

Resepsiyona Başbakan Erdoğan İstanbul'daki programı nedeniyle katılmazken, hükümeti temsilen Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Çalışma Bakanı Ömer Dinçer ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek resepsiyonda yer aldı. Resepsiyona AKP'li milletvekillerinin katılımının azlığı da dikkat çekti.

-BAHÇELİ BU YIL YOKTU-

Daha önceki yıllarda 23 Nisan resepsiyonuna katılan MHP lideri Devlet Bahçeli de bu yıl katılmamayı tercih etti. İktidar milletvekillerinin yanı sıra resepsiyonda CHP, MHP milletvekilleri de yer almazken, MHP'den katılan isimler Grup Başkanvekili Oktay Vural, Kayseri Milletvekili Sabahattin Çakmakoğlu, Kars Milletvekili Gürcan Dağdaş katıldı.

-KILIÇDAROĞLU GAZETECİLERLE SOHBET ETTİ-

Resepsiyona katılan tek lider CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olurken, Kılıçdaroğlu'nun da salona tek başına geldiği görüldü. Kılıçdaroğlu yaklaşık 30 dakika kaldığı resepsiyonda Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin'le bir süre sohbet etti. Kılıçdaroğlu resepsiyon boyunca da gazetecilerle sohbet etti ve sorularını yanıtladı.

-YARGIDAN SADECE KILIÇ KATILDI-

Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanları bu yıl da 23 Nisan resepsiyonuna ilgi göstermezken yüksek yargı organlarının başkanlarından ise resepsiyona katılan tek isim Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç oldu. Resepsiyonda uzun süre kalan Kılıç, Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin'le sohbet etti. Resepsiyona BDP'den de hiçbir ismin katılmadığı gözlendi. Resepsiyonun sonunda Meclis Başkanı Şahin, tören salonundan ayrılmadan önce aşçıları tek tek tebrik etti. - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Politika Güncel Haberler

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title