Haberler

22. Karapürçek Yağlı Güreşlerinde Pehlivanlar Er Meydanına İndi

Tarihi Kırkpınar ve Elmalı yağlı güreşleriyle birlikte Türkiye'nin en önemli üç yağlı güreşi arasında sayılan Karapürçek Yağlı Güreşleri'nde pehlivanlar er meydanında ter döktü.

Tarihi Kırkpınar ve Elmalı yağlı güreşleriyle birlikte Türkiye'nin en önemli üç yağlı güreşi arasında sayılan Karapürçek Yağlı Güreşleri'nde pehlivanlar er meydanında ter döktü. Bu yıl 22'ncisi düzenlenen güreşlere Türkiye'nin dört bir tarafından 800 sporcu katıldı.

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki'nin açılışını yaptığı güreşleri, 2011 yılı Güreş Ağası Seit Koca, AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdülkerim Gök, AK Parti İl Yönetim Kurulu üyeleri, AK Parti Altındağ İlçe Başkanı Ahmet Karaca, Altındağ Belediyesi Başkan Yardımcıları Yunus Keleş, Gökalp Yılmaz, Tuncay Temel, meclis üyeleri, ilçe yönetimi ve çok sayıda güreşsever izledi.

Güreş Ağası ve protokolle meydana inen Tiryaki, hem güreşçileri hem de güreş severleri selamladı.

ATA SPORUNA DESTEĞİMİZ DEVAM EDECEK

Tiryaki, selamlamanın ardından ata sporu olarak kabul edilen yaklaşık 650 yıldır adına büyük müsabakalar düzenlenen güreş sporunu Altındağ Belediyesi olarak desteklediklerini, bu desteğin 22 yıl önce başladığını ve bundan sonraki yıllarda da devam edeceğini belirtti. Ata sporu olan güreşi yaşatmalı ve gelecek kuşaklara aktarmak gerektiğini anlatan

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, şöyle konuştu: "Bu sporla ilgilenen sporcularımızı teşvik etmeli, bu tür büyük organizasyonlara hazırlamalıyız. Biz belediye olarak güreşin yaşaması için çok çaba sarf ediyoruz. Siz güreş severlerin verdiği destek de önemli. Sizler olmasanız, her müsabakaya katılmasanız güreş sporu günümüze kadar canlı kalmazdı. Onun için hem güreşçilerimize hem de güreş severlere teşekkür etmek gerekir"

Karapürçek Yağlı Güreşleri'ne her yıl olduğu gibi yabancılar da ilgi gösterdi. Finlandiya Büyükelçiliği üst düzey görevlisi Anssi Leino ve eşi Satu Leino güreşleri büyük bir merakla izledi.

Edirne doğumlu ABD'li yapımcı Gökhan Mekik ise geleneksel Türk yağlı güreşlerini konu alan bir reality show belgesel çekimi için Karapürçek Yağlı güreş alanındaydı.

BAYRAM YERİ GİBİ

Sabahın erken saatlerinden itibaren meydanı dolduran binlerce kişi Karapürçek Güneş Meydanı'nı bayram yerine dönüştürdü. 800'ün üzerinde güreşçi katılımıyla oldukça yoğun bir kalabalığa sahne olan er meydanı, tarihi günlerinden birini yaşadı. Mehter Takımının marşları, cazgırların manileri, davul zurna ekiplerinin nağmeleriyle coşan güreş meydanı, güzel karşılaşmalara sahne oldu.

Yağlı güreş müsabakalarında bu yıl güreş sporunun önde gelen isimleri Ali Gürbüz, Mehmet Yeşilyeşil, Sermest Bulut, Ali Gürbüz, Kenan Şimşek ve Şükrü Kazan gibi isimler er meydanına çıktı. 14 dalda

800 sporcunun katıldığı güreşlerde başpehlivanlık mücadelesinde heyecan doruğa çıktı. Türkiye'nin dört bir yanından gelen güreşçilerin kıyasıya mücadele ettikleri er meydanı bu yıl da renkli görüntülere sahne oldu

Teşvik Boyu, Deste Küçük Boy, Deste Orta Boy, Deste Büyük Boy, Küçük Orta Küçük Boy, Küçük Orta Büyük Boy, Küçük Orta Boy, Baş Altı Boy ve Baş Boyu gibi kategorilerde sınıflandırılan güreşçiler, sabahın erken saatlerinden itibaren er meydanında birbirlerinin sırtını yere getirmek için mücadele etti.

MİNİK GÜREŞÇİLER ER MEYDANINI ISITTI

Tarihi yağlı güreşlerde adet olduğu üzere, güreşçilerin mücadelesi başlamadan önce er meydanına ilk olarak minik güreşçiler çıktı. Ağabeylerinden önce er meydanına çıkan minikler, hem meydanı ısıttı hem de gelecekte ne kadar başarılı güreşçiler olacaklarını ispatlama imkanı buldu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Karapürçek Kırkpınar Türkiye Elmalı Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title