Haberler

21.yörükler Şenliği'nde Soma İçin Mevlid-İ Şerif Okutuldu

Antalya’da bu yıl 21’incisinin düzenlendiği Yörükler Şenliği Soma’da meydana gelen maden kazası nedeniyle iptal edildi.

Antalya'da bu yıl 21'incisinin düzenlendiği Yörükler Şenliği Soma'da meydana gelen maden kazası nedeniyle iptal edildi. Şenlik programında Soma'da hayatını kaybeden işçiler ve şehitler için Mevlid-İ Şerif okutulmasına karar verildi. Şenliğe katılan AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, "Buruk bir etkinlik düzenleniyor. Yörükler Şenliği'nde hayatını kaybeden işçilerimiz için Mevlid-i Şerif okutularak anıyoruz" dedi.

Antalya'da Yörükler Derneği'nin bu yıl 21'incisini düzenlediği Yörükler Şenliği Antalya'nın Döşemealtı Düzlerçamı piknik alanında AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Ak Parti Antalya İl Başkanı Mustafa Köse, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya İl Müftüsü Osman Artan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleştirildi.

Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen ve 301 işçinin hayatını kaybettiği maden kazasında dernek yönetimi şenlikte eğlence programlarını iptal edip, şehitlerin ve maden kazasında hayatını kaybeden işçiler için Mevlid-i Şerif okutulması kararını aldı.

"BURUK BİR ETKİNLİK DÜZENLENİYOR"

AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, şenlikte yaptığı konuşmada Yörük Kültürü'nün önemine değindi. Yörüklerin geçmişten günümüze bir kültür köprüsü oluşturduklarını da belirten Çavuşoğlu, "Buruk bir etkinlik düzenleniyor. Soma'da kaybettiğimiz kardeşlerimizin acısını yaşıyoruz. Biz Yörükler için bu etkinliğin önemi, vatana, milletle ve bayrağa olan sevgimizi göstermektir. Yörükler Şenliği'nde hayatını kaybeden işçilerimiz için Mevlid-i Şerif okutularak anıyoruz" dedi.

"HEPİMİZİN CANI ACIDI"

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ise konuşmasına meydana gelen maden kazasından dolayı baş sağlığı diledi. Soma'da meydana gelen kazanın önemine değinen Türel, kazanın ardından herkesin canının acıdığını ifade ederek şöyle konuştu:

"Hepimizin başı sağ olsun. Soma'da önemli bir hadise meydana geldi. 301 kardeşimiz iş peşinde koşarken hayatlarını kaybetti. Orada meydana gelen kaza nedeniyle hepimizin canı acıdı. Bugün burada aslında başka bir program vardı. Eğer Yörüklük geçmişi ve kültürü yaşatmaksa biz bugün burada şehitlerimiz ve maden kazasında hayatını kaybeden işçilerimiz için Mevlid-i Şerifin okutulmasını uygun gördük"

"GELECEK NESİLLERE ÖRNEK OLMAYA ÇALIŞIYORUZ"

Antalya Yörükler Derneği Başkanı Abdullah Duman, gelecek nesillere örnek olmak adına Yörük Şenliği'nin manevi bir anlam taşıdığını belirtti. Geçmişten geleceğe kültürün ve değerlerin bu tür organizasyonlarla canlı tutmaya çalıştıklarını da kaydeden Duman, "Kuruluşunun 21'inci yılında da faaliyetleri aksatmadan devam ettirmektedir. Bu değerlerle gelecek nesillere de ders vermek örnek olmak amaçlı düzenlemeye devam ediyoruz" dedi.

Soma'da meydana gelen maden kazasına denk geldiği için şenlik programları içerisinde eğlencelerin iptal edildiğini belirten Başkan Duman "Bu buluşmamız Manisa Soma'da meydana gelen elim kazaya denk geldiği için, Soma'da hayatını kaybeden işçi kardeşlerimize ve şehitlerimiz için Mevlid-i Şerif okutulmasına karar verdik. Ruhlarına hediye ediyoruz" diye konuştu.

Şenlik, mevlit okutulmasının ardından dua ile devam etti. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Avrupa Birliği Antalya Soma Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Sülfür gazı nedir, zararlı mı, ölümcül mü? Menkul kıymet tesisi nedir, ne anlama gelir? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 9 Mayıs Perşembe? 9 Mayıs2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 9 MayısResmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 9 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 9 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 9 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 9 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 9 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 9 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 9 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 9 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Beşiktaş Trabzonspor maçı ne zaman ZTK 2024?
title