Haberler

21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası

MERSİN(AA) - Gülnar ilçesinde, 21 Mart 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası kapsamında fidan dikimi gerçekleştirildi.

MERSİN(AA) - Gülnar ilçesinde, 21 Mart 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası kapsamında fidan dikimi gerçekleştirildi.

Hacıbahattin Mahallesi'ndeki ağaçlandırma sahasında gerçekleştirilen etkinliğe, Aydıncık Kaymakamı Hakan Kaya, Aydıncık Belediye Başkan Vekili Yüksel Vatan, Gülnar ve Aydıncık ilçelerinden öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

Gülnar Orman İşletme Müdürü Hasan Aslan, etkinlikte yaptığı konuşmada, ormanlardan, ilk insanların barınma ve beslenmenin yanı sıra odun ürünleri olarak da yararlandığını belirtti.

Gün geçtikçe insanların ormanlardan faydalanma şekillerinin değiştiğini vurgulayan Aslan, şöyle devam etti:

"Geçmiş yıllarda odun ve odun ürünleri kullanımında ilk sırada yer alırken, günümüzde odun dışı ürünlerden faydalanma, estetik, dağ turizmi ve karbon tutumu özellikleriyle ön plana çıkmıştır. Ormanların bu kadar çok faydaları olmasına karşın bunlara zarar veren şeyler de bulunmaktadır. Bunların başında böcekler yer alıyor. Ayrıca, insanların ormanı bilinçsiz kullanması ve mantarlar da orman varlığına zarar verebilmektedir. Bu durum karşısında sorumluluk duyan, düşünen insanlar önlem almak gereksinimini dile getirmeye başladı. Sorun ülke sorunu olmaktan çıkarak uluslararası platformda Birleşmiş Milletler gündemine girdi."

Aslan, teşkilat olarak, toplumun ihtiyaç ve isteklerini de ön planda tutularak ormanların planlamasını yaptıklarını sözlerine ekledi.

Konuşmanın ardından, Aydıncık Kaymakamı Hakan Kaya ile Aydıncık Belediye Başkan Vekili Yüksel Vatan öğrencilerle fidan dikimine katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Hasan Aslan Aydıncık 21 Mart Gülnar Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title