Haberler

21. Liselerarası Ulusal Tiyatro Şenliği 28 Nisan'da Başlayacak

Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu'nun düzenlediği 21. Liselerarası Ulusal Tiyatro Şenliği'ne bu yıl, 9 ildeki 25 okulun tiyatro grupları katılacak.

Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu'nun (ABT) düzenlediği 21. Liselerarası Ulusal Tiyatro Şenliği, 9 ilden 25 okulun katılımıyla gerçekleştirilecek.

ABT tarafından 1993 yılında 6 lisenin katılımıyla başlatılan ve bugüne kadar aralıksız devam eden Liselerarası Ulusal Tiyatro Şenliği, 21'inci yılına ulaştı. Türkiye genelinden 85 okul, şenliğe katılmak için başvurdu. ABT sanatçıları tarafından oluşturulan ön kurul incelemesi sonucu 25 okul şenliğe katılmaya hak kazandı.

Şenlikte okulların oyunlarını sahneleyecekleri tarihin belirlemesine yönelik kura çekimi ABT sahnesinde gerçekleştirildi. Kura çekimi öncesinde konuşan ABT Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Özgür, tiyatroyu öğrencilere sevdirmeyi amaçladıklarını ve bu şenliğe katılan gençlerden birisinin bile tiyatro sanatında yol almasının, kendileri için büyük kazanç olduğunu ifade etti.

Tiyatro şenliğine Antalya'nın yanı sıra İzmir, İstanbul, Ankara, Eskişehir, Muğla, Giresun, Bilecik ve Sakarya'dan okullar katılacak. Şenlik, 28 Nisan Pazartesi günü saat 16.00'da, açılış korteji ve İzmir Suphi Koyuncu Anadolu Lisesi'nin sahneleyeceği "Çingenenin Şarkısı" isimli oyunla başlayacak. Şenliğin kapanışı, 4 Haziran Çarşamba akşamı saat 20.00'de AKM Aspendos Salonu'nda yapılacak ödül töreniyle gerçekleştirilecek. Şenlik süresince tiyatro oyunları ABT sahnesinde saat 20.30'da perdelenecek.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de yaptığı yazılı açıklamada, tiyatro şenliğiyle gençlerin sanata olan ilgi ve becerilerini geliştirmeyi hedeflediğini söyledi. Türel, şenliğe gösterilen ilgiden mutluluk duyduğunu belirttiği açıklamasında, "Gençlerimizin tiyatro yapması, kişilik gelişimlerine katkı sağlayan önemli araçlardan biridir. Bu nedenle gençlerimizi tiyatro sanatına çekmek, onlara gerçekleştirme imkanı tanımak, belediye olarak gençlerimize sağlayacağımız en önemli hizmetlerden biridir" ifadesini kullandı. - Antalya

Kaynak: AA / Yerel

Menderes Türel Türkiye Antalya İzmir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title