Haberler

2017 Yılında Balıkesir'de Zam Yok

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi Aralık ayı 2. birleşimi yapıldı.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi Aralık ayı 2. birleşimi yapıldı. Toplantıda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seferberlik çağrısı üzerine Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'un 2017 yılında belediye hizmet ve tarifelerine zam yapılmaması önerisi CHP'li üyelerin ret oyuna karşın kabul edildi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi Aralık Ayı 2. birleşimi Büyükşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Ekrem Pehlivan'ın başkanlığında yapıldı. Yoklama ve açılışın ardından meclis gündeminde yer komisyon raporları görüşülerek meclisin onayına sunuldu. Meclis toplantısının ilk gündem maddesi ise 2017 Mali Yılında uygulanacak tarifelerin belirlenmesi için Tarife Komisyonu'ndan gelen raporun görüşülmesi oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seferberlik çağrısı ve ülkenin içinde bulunduğu durum göz önüne alınarak Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'un 2017 yılı için belediye tarifelerine zam yapılmaması önerisi ile Tarife Komisyonu zam uygulamama kararı aldı. Komisyon raporu CHP'li meclis üyelerinin ret oyuna karşın, AK Parti ve MHP'li meclis üyelerinin oyları ile oy çokluğu ile kabul edildi. Komisyon raporuna göre İmar Plan Değişikliği talepleri haricinde hiçbir Büyükşehir hizmetine zam yapılmayacak.

Komisyon raporunu Tarife Komisyonu Başkanı Mehmet Birol Şahin sundu. Daire Başkanlıkları'nın 2017 yılında uygulanması gereken tarife değişikliği önerilerini komisyona sunduklarını ifade eden Şahin, "Geçtiğimiz hafta Tarife Komisyonu toplantısından önce Büyükşehir belediye Başkanımız ile Mali İşler Daire başkanımız birlikte toplantı yaparak, komisyon toplantısından önce belediyemizin 2017 yılında uygulaması öngörülen tarifeyi değerlendirdik. Ülkemizin içinde bulunduğu ortam, üzücü olayların üst üste yaşanması üzerine ve geçtiğimiz Salı günü Cumhurbaşkanımızın seferberlik ilanı üzerine zam yapmama kararı alındı. Kısaca Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Edip Uğur bize yüzde 10-15'lik tarifelere istenen artışın yapılmaması ve zam yapmayın isteği oldu. Başkanımızın, hem Büyükşehir hizmetlerinden yararlanan vatandaşlarımızın, hem esnafımız ruhsat olsun, araçlarda olsun bu tarifelerde mevcut zam isteklerinin kabul edilmemesini ve 2017 yılında Büyükşehir Belediyesi'nin zam ön görmemesini talep etti. Sadece resmi Gazete'de Bakanlar Kurulu tarafından belirlenen alt üst oranları var. Onları biz belirlenmiyoruz. Zaten 2013 yılında beri bakanlar Kurulu da zam yapmıyor. 2017'de zam öngörmüyoruz. Öngördüğümüz zam sadece İmar Plan değişikliklerinde" diye konuştu. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Recep Tayyip Erdoğan Ahmet Edip Uğur Birol Şahin Balıkesir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu? Samsunspor Trabzonspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Samsunspor TS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester City Wolverhampton maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.City Wolverhampton maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Samsunspor Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Samsunspor TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Gönül Dağı CANLI izle! TRT 1 Gönül Dağı 137. yeni bölüm full HD canlı yayın izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title