Haberler

2014 Yerel Seçim Sonuçları

MHP Adana Milletvekili Yılmaz: "Bugün gelinen nokta itibariyle MHP Adana'da seçimleri kazanmış durumdadır.

MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, Adana'nın tarihi seçimlerden birini yaşadığını belirterek, "Bugün gelinen nokta itibariyle MHP Adana'da seçimleri kazanmış durumdadır. Fakat 2009 seçimlerinde olduğu gibi yine malum güçlerin hangi çalışmaların içinde olduğu neler yapmak istedikleri noktasında tereddütlerimiz var" dedi.

MHP Adana Milletvekilleri Yılmaz ve Muharrem Varlı, partilerinin il başkanlığında düzenledikleri basın toplantısında yerel seçime ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Yılmaz, Adana'nın tarihi seçimlerden birini yaşadığını belirterek, seçim sonucuna yönelik kaygılarının bulunduğunu dile getirdi.

Seçim sürecini değerlendiren Yılmaz, şunları kaydetti:

"Bugün gelinen nokta itibariyle MHP Adana'da seçimleri kazanmış durumdadır. Fakat 2009 seçimlerinde olduğu gibi yine malum güçlerin hangi çalışmaların içinde olduğu neler yapmak istedikleri noktasında tereddütlerimiz var. Dün gece itibariyle tüm teşkilatımız, arkadaşlarımız, milletvekillerimiz sahadaydık. Ama sahada kimler vardı? Baktığımızda, yürütmenin üyesi olan Kültür ve Turizm Bakanı işi gücü bırakmış, seçim kurullarına giriyor. ve ilin valisi, okul okul seçim kurullarını geziyor. 'Burada bu işler neden hızlı yürümüyor' gibi birtakım sorular... Bir ilin valisinin görevi herkese eşit bir şekilde davranarak adil bir seçimin geçmesi noktasında gayret etmesi gerekirken 'asayişi sağlıyorum' ifadeleriyle okulları ve seçim kurullarını gezmesi ve yine bakanın, yürütme üyesinin buraları gezmesi 'acaba buralarda bir baskı unsuru mu oluyor' noktasında tereddütlerimizi arttırmıştır. Akşam seçim sonuçlarını izlediğimizde de özellikle sadece Anadolu Ajansı'nın seçim sonuçlarını verdiği bir süreçte, Adana'yı bizim elimizde bütün değerler olmasına rağmen, hiçbir zaman 3-4 puanlık farkın altına, 20 binin altına düşmemesine rağmen bir çok yerde AK Parti'yi önde gösteren yandaş medyalarda önde gösteren sonuçlar, bizim bu noktadaki Adana seçimlerine 2009'da da yaşanan örnekleri olduğu için söylüyorum 'Bu seçimlere de bir müdahale olacak mı, dışarıdan da bir etki olacak mı?', devletin gücü kullanılarak seçim kurullarının etki altında bırakılarak, seçim sonuçlarını değiştirmeye yönelik veya seçimlerin adaletine halel getirecek tereddütlerimizi arttırmıştır."

Partisinin Konya milletvekili Faruk Bal'ın da Adana'ya gelerek seçim kurullarında ve sahada çalışmalara katıldığını ifade eden Yılmaz, "Elimizdeki en son bilgilere göre 22 bin oy farkı ve 22'ye yakın açılacak sandık var. O sandıkları açsanız bile aradaki farkı kapatması mümkün değil" diye konuştu.

Muharrem Varlı ise kendilerine destek veren herkese teşekkür ederek, seçmenlerinin verdiği oyları en iyi şekilde koruyacaklarını ve hiç kimsenin bu hakkı gasbetmesine müsaade etmeyeceklerini bildirdi. Mazbatayı alıncaya kadar görevlerini yerine getireceklerini aktaran Varlı, "2009 yerel seçimini kazanmamıza rağmen 11 ay sonra sayın Aytaç Durak'ı görevden aldılar. Adana'da bir siyasi gasp yaptılar. Biz yeniden halkımızın desteğiyle bu gasbı yeniden demokratik yollarla sandıkta tekrar aldık. Tekrar birilerinin bu siyasi gasbı yapmalarına müsaade etmeyeceğiz" ifadelerini kullandı. - Adana

Kaynak: AA / Yerel

Seyfettin Yılmaz Muharrem Varlı Enver Yılmaz Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title