Haberler

Uşak Valisinden Yeni Öğretim Yılı Mesajı

Güncelleme:

Uşak Valisi Yavuz, "Okullarımızın ve etrafının daha güvenli ortamlar haline gelmeleri için okul önlerinde toplanan, okulla alakası olmayan, kötü niyeti açıkça belli kişilerin güvenlik güçlerimizce uzaklaştırılması kararını da aldık" dedi.

Uşak'ta ilköğretim ve ortaöğretimde öğrenciler, üç aylık yaz tatilinin ardından ders başı yaptı.

Yeni eğitim öğretim yılının başlangıcı nedeniyle Uşak Gazi Mustafa Kemal İlkokulu'nda tören düzenlendi. Okul bahçesini dolduran öğrencilerin heyecanlı olduğu gözlenirken, ders saati öncesinde okula gelen öğrenciler, yaz tatili boyunca görüşemedikleri arkadaşları ve öğretmenleriyle sohbet etti. Bazı veliler de çocuklarını okuldaki ilk gününde yalnız bırakmadı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende konuşma yapan Uşak Valisi Seddar Yavuz, devletin, çocukları en iyi şekilde yetiştirilmesi için eğitime her geçen yıl daha fazla kaynak ayırdığını belirterek parasız olan 12 yıllık zorunlu eğitimle tüm çocukların bilgiye erişebilmesine ve yüksek bir eğitim düzeyine sahip olmalarına imkan sağladığını kaydetti.

Okullara yönelik bazı kararlar aldıklarını bildiren Yavuz şunları söyledi:

"Çocuklarımızı korumak, toplumun huzur ve güvenliğini sağlamak adına kamuya açık kentsel mekanlar başta olmak üzere mendil, hediyelik, eşya satma gibi faaliyetlere izin vermeyerek çocuklarımızın yerlerinin eğitim yuvaları olduğunu bir kez daha vurguladık. Ayrıca, eğitim yuvaları okullarımızın ve etrafının daha güvenli ortamlar haline gelmeleri için okul önlerinde toplanan, okulla alakası olmayan, kötü niyeti açıkça belli kişilerin güvenlik güçlerimizce uzaklaştırılması kararını da aldık. Çocuklarımızın güvenli ortamlarda eğitim görmelerini engellemeye kalkışanlar için aldığımız bu iki valilik kararımıza uymayanlara idari para cezası vereceğimizi de buradan duyurmak isterim."

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü Özel Kurumlar Daire Başkanı Ali Karagöz ise eğitim sisteminde yenileşme çalışmalar bütün hızıyla devam ettiğini dile getirerek, "Eğitimin merkezinde olan okulun misyonuna katkı sunamaz duruma gelen dershaneler, önümüzdeki yıldan itibaren artık eğitim sistemimizde yer almayacaklardır. Bunun yanında eğitimde fırsat eşitliğini sağlayan önemli bir adım olarak da özel okulda okuyacak öğrencilere eğitim ve öğretim desteği verilmeye bu öğretim yılında başlanmıştır" diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin da il genelinde 61 bin 306 öğrenci ve 3 bin 674 öğretmenin, 301 okulda eğitim ve öğretime başladığını belirtti.

Konuşmaların ardından dördüncü sınıf öğrencileri, okula yeni başlayan birinci sınıf öğrencilerine "Hoş geldin" çiçekleri verdi. Halk oyunları gösteri ve okunan şiirlerin ardından öğrenciler sınıflara geçti.

Kaynak: AA / Yerel

Uşak Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title