Haberler

2013 Yılı Ürünü Fark Ödeme Destekleme Çalışmaları Başladı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Güven, 2013 yılı ürünü yağlı tohumlu bitkiler, hububat ve baklagil fark ödemesi destekleme çalışmaları ile ilgili Bakanlar Kurulu kararı uygulama tebliği Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini...

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Güven, 2013 yılı ürünü yağlı tohumlu bitkiler, hububat ve baklagil fark ödemesi destekleme çalışmaları ile ilgili Bakanlar Kurulu kararı uygulama tebliği Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini söyledi.

2013 yılı ürünü yağlı tohumlu bitkiler, hububat ve baklagil ürünlerinin desteklenmesi için, Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme modeline göre 2013 Yılı Ürünü Yağlı Tohumlu Bitkiler, Hububat ve Baklagil Fark Ödemesi Desteğine ilişkin Bakanlar Kurulu Kararı Uygulama Tebliği 21 Eylül 2013 tarih ve 28772 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Söz konusu destekleme uygulamaları konusunda bilgi veren Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Güven, "2013 yılı ürünü fark ödemesi desteği miktarları kilogram başına yağlık ayçiçeği için 24 kuruş, soya fasulyesi için 50 kuruş, kanola için 40 kuruş, dane mısır için 4 kuruş, aspir için 45 kuruş, buğday, arpa, çavdar, yulaf, tritikale için 5 kuruş, çeltik, kuru fasulye, mercimek ve nohut için 10 kuruş olarak belirlenmiştir. Fark ödemesi desteğinden yararlanmak isteyen üreticilerin başvuru başlangıç tarihi 01 Ekim 2013, son başvuru tarihi ise yağlık ayçiçeği, soya fasulyesi, kanola ve aspir için 01 Nisan 2014'dür. Dane mısır, buğday, arpa, çavdar, tritikale, yulaf, çeltik, kuru fasulye, nohut ve mercimek için fatura başlangıç tarihi 01 Mayıs 2013, son başvuru tarihi 30 Nisan 2014'tür. Bu tarihten sonraki başvurular kabul edilmeyecektir" dedi.

Ürünlere destekleme ödeneğinde yapılacağını belirten Güven, "2013 yılı üretim sezonunda üretilerek satışı yapılan yağlık ayçiçeği, soya fasulyesi, kanola, dane mısır, aspir, zeytinyağı, buğday, arpa, çavdar, yulaf, tritikale, çeltik, kuru fasulye, nohut ve mercimek ürünlerine Bakanlık Tarım Reformu Genel Müdürlüğü tarafından tarımsal veriler ve uydu görüntüleri kullanılarak oluşturulan Uydu Tabanlı Parsel Tanımlama Modeli'nde belirlenen verimlere göre destekleme ödemesi yapılacaktır. 2013 yılı ÇKS kayıtlarını ürün hasadına kadar yaptıramayan çiftçilerimiz fark ödemesi desteğine tabi ürünlerin üretimlerinin 2013 yılında yapıldığına dair muhtar ve aza onayı ile belgelemek kaydıyla 31 Aralık 2013 tarihine kadar ÇKS kayıtlarını güncelleyebileceklerdir. Müracaatlar sırasında, başvuru dilekçesi, müstahsil makbuzu veya fatura ile birlikte Borsa Tescil Beyannamesinin de ibrazı zorunludur. Buğday, arpa, çavdar, tritikale, yulaf, çeltik, kuru fasulye, nohut ve mercimek üreticilerine, 2013 yılı bütçesinden kaynak artması halinde 2013 yılında başlamak üzere dönemler halinde de fark ödemesi desteği yapılacaktır" diye konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kadir Güven Türkiye Eylül Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title