Haberler

2013 Yılı Bütçesi TBMM Genel Kurulu'nda

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, kaçakçılıkla mücadeleyi etkin hale getirmek için Gümrük Kanunu, Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu ve Petrol Kanunu'nda değişiklik içeren taslağın hazır olduğunu bildirdi.2013 Yılı Bütçesi'nin TBMM Genel...

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, kaçakçılıkla mücadeleyi etkin hale getirmek için Gümrük Kanunu, Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu ve Petrol Kanunu'nda değişiklik içeren taslağın hazır olduğunu bildirdi.

2013 Yılı Bütçesi'nin TBMM Genel Kurulu'ndaki görüşmelerinde, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Eker, Türkiye'de tarım arazilerinin, aşırı derecede bölünmesinden dolayı işletilemez halde olduğunu belirterek, bu sorunun 1926 tarihli Medeni Kanun'dan beri devam ettiğini söyledi. Sorunun giderilmesi için çalıştıklarını dile getiren Eker, muhalefet milletvekillerine, "Bundan sonra siz de düzeltilmesini istiyorsanız kanun tasarısını getirdiğimizde destek verirsiniz. Sorunu hep beraber çözeriz" dedi.

Mehdi Eker, sanayide kullanılan bazı ham maddelerin tarım ürünü olduğu için Türkiye'nin tarım ithalatçısı ülke gibi gözüktüğüne dikkati çekerek, "Tarım ithalatının 6.6 milyar doları sanayide kullanılan ham maddeler. Bunu çıkarın, Türkiye 3.5 milyar dolardan fazla net ihracatçıdır. Türkiye dışa bağımlı değil. 75 milyon insanını besliyor, 30 milyon turistin karnını doyuruyor, üstüne 15.4 milyar dolar gıda ürünü ihraç ediyor" diye konuştu.

-"Tiyatrocular propaganda yapmış"-

Kültür ve Turizm Bakanı Günay da tarihi eserlerin geri getirilmesine yönelik çalışmalarına teşekkür eden MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri'ye aynı şekilde karşılık verdi.

Bakanlığa başladığı 2007'den bu yana, yasa dışı yollardan yurt dışına çıkarılmış 3 bin 500 den fazla eserin Türkiye'ye geri getirildiğini vurgulayan Günay, bu rakamın son 15 yılda getirilen eser sayısından fazla olduğunu kaydetti.

Günay, bu eserlerin Türkiye'ye getirilmesi için özel ödeme yapmadıklarını, avukat tutmadıklarını ve dava açmadıklarını ifade ederek, diplomatik kanalları kullanarak eserlerin geri dönüşlerini sağlamaya çalıştıklarını dile getirdi. Günay, Türkiye'den çıkarılmış hala çok sayıda eser olduğunu bildirdi.

Yazma eserler konusunda fiziki mekanları artırmaya çalıştıklarını anlatan Günay, büyük oranda dijital ortama geçirme işlemini tamamladıklarını, kataloglama çalışmasının devam ettiğini söyledi.

BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in İzmir'de tiyatrocuların Gogol'un oyununu sahneledikleri için mahkum oldukları eleştirisini de yanıtlayan Günay, konuya ilişkin bilgi verdi. Mahkeme kararında tiyatrocuların Gogol'un oyunundan dolayı mahkum olduklarına dair ifade bulunmadığını vurgulayan Günay, sokakta propaganda yapıldığını belirtti. Atılan sloganlarda "halkı askerlikten soğutma" suçu görüldüğünü ifade eden Günay, tiyatroculara verilen cezanın ertelendiğini de kaydetti.

-Kaçakçılıkla mücadele-

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ise Borçlar Kanunu'ndaki kefalette eşin izni konusuyla ilgili çalışma yürüttüklerini dile getirdi. Konu üzerinde Adalet Bakanlığı ile ortak çalıştıklarını anlatan Yazıcı, gecikmeden sorunu çözmek istediklerini belirtti.

Yazıcı, kaçakçılıkla mücadeleyi etkin hale getirmek için 4458 sayılı Gümrük Kanunu, 5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu ve 5015 sayılı Petrol Piyasası Kanunu'nda değişiklik içeren taslağın hazır olduğunu bildirdi. Bakan yazıcı tasarının pazartesi günü Bakanlar Kurulu'na sunulabileceğini söyledi.

Daha sonra Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın 2013 bütçeleri kabul edildi.

Muhabir: Ali Hakan Der

Yayıncı: Sefa Salantur - TBMM

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Mehdi Eker Ertuğrul Günay Türkiye Politika Güncel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title