Haberler

20 Temmuz Barış Ve Özgürlük Bayramı

KKTC Mersin Konsolosu Zalihe Erden, "Kıbrıs Türk tarafının, siyasi eşitlik, iki bölgelilik ve Türkiye'nin etkin ve fiili garantisinde bir anlaşmaya varılması için gerekli iyi niyet ve açılımları gösterdiğini" bildirdi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Mersin Konsolosu Zalihe Erden, "Kıbrıs Türk tarafının, siyasi eşitlik, iki bölgelilik ve Türkiye'nin etkin ve fiili garantisinde bir anlaşmaya varılması için gerekli iyi niyet ve açılımları gösterdiğini" bildirdi.

Erden, yaptığı yazılı açıklamada, 1963'de Rumlar tarafından siyasi hakları gasp edilen Kıbrıs Türk halkının, kendisine uygulanan tüm baskılara karşı direniş göstererek 20 Temmuz 1974'de Anavatan Türkiye'nin müdahalesi ile barış ve huzur ortamına kavuştuğunu belirtti.

Mersin'in bu mücadelede Kıbrıs Türk halkı için ayrı bir yerinin bulunduğunu ifade eden Erden, şunları kaydetti:

"Mersin bu mücadele içerisindeki konumu ile övgüyü hak etmektedir. 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı'nın çıkış noktası Mersin olmuş ve bu zafer hem Kıbrıs Türk halkına, hem de Kıbrıslı Rumlara barışı ve huzuru getirmiştir. Kıbrıs Türk Halkı Anavatanı sayesinde kavuştuğu bu huzur ortamında her türlü baskı ve izolasyona rağmen, 1983 yılında demokratik ve çağdaş değerler üzerine kurulan saygın cumhuriyetimizi her alanda geliştirmek ve güçlendirmek için Türkiye Cumhuriyeti devleti ve halkı ile dayanışma ve işbirliği içerisinde çabalarını sürdürmektedir. "

Kıbrıs sorununa bir çözüm bulunması amacıyla müzakerelerin devam ettiğine işaret eden Erden, açıklamasında şöyle devam etti:

"Kıbrıs Türk tarafı, siyasi eşitlik, iki bölgelilik ve Türkiye'nin etkin ve fiili garantisinde bir anlaşmaya varılması için gerekli iyi niyeti ve açılımları göstermektedir. Ancak, bir tarafta sürekli inisiyatif alan Türk tarafı varken, diğer tarafta konuyu zamana yaymaya çalışan ve bu yolla Avrupa Birliği'nde adanın tümünü temsil edebilecek şekilde 2012 dönem başkanlığını üstlenmeye hazırlanan bir Rum tarafı bulunmaktadır. Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da Kıbrıs Türk halkına eskiden yaşadığı kötü günleri yaşatmayacak, adil ve kalıcı bir çözüme ulaşılması yönündeki çabalarımızı sürdürürken, Anavatan Türkiye ile belirlenen ortak hedeflere birlikte yürümek üzere çalışmalarımıza devam edeceğiz. "

- MERSİN

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

Ünlü oyuncu Gülşah Çomoğlu hayatını kaybetti

Ünlü oyuncu Gülşah Çomoğlu hayatını kaybetti

'Geç saatte dışarı çıkma' cinayeti! 16 yaşındaki kız çocuğu, dayısını bıçaklayarak öldürdü

"Geç saatte dışarı çıkma" cinayeti! 16 yaşındaki kız çocuğu, dayısını bıçaklayarak öldürdü

İsrail'e meydan okuyan Kassam Tugayları, roketleri nasıl üretiyor? Görüntüleri ilk kez yayınladılar

İsrail'e meydan okuyan Kassam Tugayları, roketleri nasıl üretiyor? Görüntüleri ilk kez yayınladılar

Bakmadan Geçme

Rekabet Kurumu'ndan 4 ünlü beyaz et firmasına 1,2 milyar lira ceza

Rekabet Kurumu'ndan 4 ünlü beyaz et firmasına 1,2 milyar lira ceza

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title