Haberler

2. Uluslararası İslam Finansı ve İktisadı Konferansı" Sona Erdi

Borsa İstanbul ve Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi iş birliğiyle düzenlenen "2. Uluslararası İslam Finansı ve İktisadı Konferansı" sona erdi.

Borsa İstanbul ve Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi iş birliğiyle düzenlenen "2. Uluslararası İslam Finansı ve İktisadı Konferansı" sona erdi.

Anadolu Ajansı'nın "global iletişim ortağı" olduğu, Borsa İstanbul ve Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi iş birliğiyle gerçekleştirilen "2. Uluslararası İslam Finansı ve İktisadı Konferansı", açılış konuşmaları ve düzenlenen panellerin ardından tamamlandı.

İslam finansı ve iktisadının temellerini oluşturan kavramların değerlendirildiği konferansta Türkiye, Malezya, Körfez ve Batı merkezli İslami finans örnekleri masaya yatırıldı.

Açılış konuşmasını yapan Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Talat Ulussever, başta Borsa İstanbul olmak üzere sermaye piyasalarının tüm aktörleriyle Türkiye'nin gayrimenkul, enerji, bilişim teknolojisi ve savunma sanayii alanlarındaki büyük projelerinin, halk tarafından finanse edileceği ve yine gelirin de halk ile paylaşılacağı yapıları canlandırma gayreti içinde olmaları gerektiğindi vurguladı.

Bu amaçla yeni mekanizmalar geliştirmek zorunda olduklarını ifade eden Ulussever, İslami prensiplere uygun finansal sistemde, gelir adaletsizliğinin yapısal sorun teşkil edemeyeceğinin gayet açık olduğunu söyledi.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben, özel sektörün katılım bankacılığına teveccüh göstermediğine dikkati çekti.

"Şu andaki mevcut katılım bankacılığı sisteminin, Bankacılık Kanunu içerisinde yer alan tariflerinin bir takım sıkıntılar içerdiğinin farkındayız" diyen Akben, onların da düzenlenmesi için çalıştıklarını dile getirdi.

AK Parti İzmir Milletvekili ve eski Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Turhan da Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütünün (OECD) tahminlerine göre, gelecek 10-15 yıllık dönemde, gelişen ülkelerle yükselen piyasa ekonomilerinde ihtiyaç duyulan yatırımlar ve bu yatırımlar için mobilize edilebilecek, konvansiyonel yöntemlerle harekete geçirilebilecek kaynaklar arasındaki farkın 12 trilyon dolar olduğunu anlattı.

Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Arat ise İslami finans alanında dünya çapında çeşitli merkezlerin oluşmaya başladığını, bu konuda Türkiye'de atılan adımların da sevindirici olduğunu belirtti.

Dünya Bankası Küresel İslami Finans Geliştirme Merkezi Direktörü Zamir İkbal'in de konuşmacı olarak yer aldığı konferansta, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Hasan Hacak, Prof. Dr. Tahsin Özcan, Doç. Dr. Ertuğrul Boynukalın, Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Süleyman Kaya, Kuveyt Türk Katılım Bankası murakıpları Mehmet Odabaşı ile Ali Öztürk, Kuveyt Türk Katılım Bankası Danışmanı İsmail Halitoğlu, Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi Öğretim Üyesi Umar Oseni ile Kuveyt Üniversitesi Öğretim Üyesi Muhammed Amin Kattan da birer konuşma yaptı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Marmara Üniversitesi Borsa İstanbul Türkiye Ekonomi Haberler

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title