Haberler

2. Eyleme Kılpayı Yakalandılar

Güncelleme:

Askeri Servis Araçlarına Yönelik Bombalı Saldırılara Dair 19 Kişi Yakalanınca Yeni Eylemler de Önlenmiş Oldu.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, kentte polis ve askeri personel taşıyan servis araçlarına yönelik düzenlenen bombalı saldırılara ilişkin 19 kişinin yakalanarak, adli makamlara sevk edildiğini bildirdi.

Mutlu, İstanbul Valiliği'nde yaptığı basın açıklamasında, 8 Haziran 2010 tarihinde Küçükçekmece İstasyon Caddesi üzerinde bir polis servis aracına yönelik düzenlenen bombalı saldırı sonucu 15 polis memurun yaralandığını, saldırıyı Bölücü Terör Örgütünün üstlendiği belirtti.

Mutlu, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü'nün çalışmaları sonucunda 8 Haziran'daki eylemle ilgili olduğu tespit edilen ve yeni bir eylem hazırlığı içinde oldukları değerlendirilen Bölücü Terör Örgütünün yurtdışı unsurlarıyla irtibatlı 3 kişinin, 21 Haziran sabahı gerçekleştirilen operasyonla yakalandığını kaydetti.

Devam eden operasyonlarda yakalanan şahıslarla ilgili mahalli alanda faaliyet gösteren 16 şüphelinin daha gözaltına alındığını dile getiren Mutlu, şunları söyledi:

''Operasyonun ikinci günü olan 22 Haziran Salı günü, Küçükçekmece Yarımburgaz Mahallesinde askeri servis aracına yönelik parça tesirli basınç etkili bir bombanın uzaktan kumandayla patlatılması sonucu 4 askeri personel ile bir personelin kız çocuğu şehit olmuştur. 14 askeri personel ise yaralanmıştır. Gözaltına alınan 19 şüpheli 24 Haziran günü ikinci eylemin de hazırlık safhasında yer aldıkları yönünde elde edilen maddi delillerle birlikte adli makamlara sevk edilmiştir. Patlamayı uzaktan kumandayla gerçekleştiren şahsa yönelik yakalama çalışmalarına devam edilmektedir. Her iki olayla ilgisi olduğu değerlendirilerek yakalanan 10 şüpheliyle ilgili soruşturma çok yönlü devam edilmektedir.''

SALDIRGANIN KİMLİĞİ

Saldırganın kimliğine yönelik soruları da yanıtlayan Vali Mutlu şöyle devam etti:

"Bununla ilgili olarak emniyet müdürlüğümüzün ilgili birimleri diğer bütün istihbarat birimleri çok yoğun koordineli bir çalışmayı sürdürüyor. O nedenle bu aşamada bir açıklama yapmayı arzu etmiyoruz. Ama bu şahsın da yakalanması yönünde ciddi çalışmalarımız devam ediyor.

Her iki eylemin birbiriyle bağlantılı olduğu kesin olarak ortada bilgi notunda da ilk 8 Haziran günü emniyet servis aracına yapılan eylemle, askeri servis aracına yönelik eylemin birbirleriyle bağlantılı olduğu, bunu planlayan grubun gözaltına alındığını ifade etmiştim. Her iki eylem de bölücü terör örgütü tarafından üstlenildi.

Bu eylemi gerçekleştiren hazırlıklarını yapanları da adli makamlara sevk ettik. Sadece bu eylemle ilgili bombayı paklatan üzerindeki yoğun çalışmalarımızı sürdürüyoruz." ANKA

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

5 parti bir araya gelerek Kurtuluş İttifakı'nı kurdu

5 parti bir araya gelerek Kurtuluş İttifakı'nı kurdu

Bakmadan Geçme

Galatasaray Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! Galatasaray Fenerbahçe ilk 11'leri belli oldu mu, açıklandı mı? Galatasaray Fenerbahçe maçı saat kaçta? Derbi saat 19.00'da mı 20.00'de mi? CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Mourinho Beşiktaş'a mı geliyor? Jose Mourinho Beşiktaş ile anlaştı mı, teknik direktör olacak mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! Galatasaray Fenerbahçe maçı VAR hakemi kim oldu? GS FB yabancı VAR hakemi kim, nereli? Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama! Yaralı veya ölü var mı? Olay nerede oldu? Beşiktaş - Hatayspor maçından kareler #9917
Çakma Atatürk, 19 Mayıs'ı da boş geçmedi! Zeybek oynadığı görüntüleri paylaştı

Çakma Atatürk, 19 Mayıs'ı da boş geçmedi! Zeybek oynadığı görüntüleri paylaştı

title