Haberler

2. Eyleme Kılpayı Yakalandılar

Güncelleme:

Askeri Servis Araçlarına Yönelik Bombalı Saldırılara Dair 19 Kişi Yakalanınca Yeni Eylemler de Önlenmiş Oldu.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, kentte polis ve askeri personel taşıyan servis araçlarına yönelik düzenlenen bombalı saldırılara ilişkin 19 kişinin yakalanarak, adli makamlara sevk edildiğini bildirdi.

Mutlu, İstanbul Valiliği'nde yaptığı basın açıklamasında, 8 Haziran 2010 tarihinde Küçükçekmece İstasyon Caddesi üzerinde bir polis servis aracına yönelik düzenlenen bombalı saldırı sonucu 15 polis memurun yaralandığını, saldırıyı Bölücü Terör Örgütünün üstlendiği belirtti.

Mutlu, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü'nün çalışmaları sonucunda 8 Haziran'daki eylemle ilgili olduğu tespit edilen ve yeni bir eylem hazırlığı içinde oldukları değerlendirilen Bölücü Terör Örgütünün yurtdışı unsurlarıyla irtibatlı 3 kişinin, 21 Haziran sabahı gerçekleştirilen operasyonla yakalandığını kaydetti.

Devam eden operasyonlarda yakalanan şahıslarla ilgili mahalli alanda faaliyet gösteren 16 şüphelinin daha gözaltına alındığını dile getiren Mutlu, şunları söyledi:

''Operasyonun ikinci günü olan 22 Haziran Salı günü, Küçükçekmece Yarımburgaz Mahallesinde askeri servis aracına yönelik parça tesirli basınç etkili bir bombanın uzaktan kumandayla patlatılması sonucu 4 askeri personel ile bir personelin kız çocuğu şehit olmuştur. 14 askeri personel ise yaralanmıştır. Gözaltına alınan 19 şüpheli 24 Haziran günü ikinci eylemin de hazırlık safhasında yer aldıkları yönünde elde edilen maddi delillerle birlikte adli makamlara sevk edilmiştir. Patlamayı uzaktan kumandayla gerçekleştiren şahsa yönelik yakalama çalışmalarına devam edilmektedir. Her iki olayla ilgisi olduğu değerlendirilerek yakalanan 10 şüpheliyle ilgili soruşturma çok yönlü devam edilmektedir.''

SALDIRGANIN KİMLİĞİ

Saldırganın kimliğine yönelik soruları da yanıtlayan Vali Mutlu şöyle devam etti:

"Bununla ilgili olarak emniyet müdürlüğümüzün ilgili birimleri diğer bütün istihbarat birimleri çok yoğun koordineli bir çalışmayı sürdürüyor. O nedenle bu aşamada bir açıklama yapmayı arzu etmiyoruz. Ama bu şahsın da yakalanması yönünde ciddi çalışmalarımız devam ediyor.

Her iki eylemin birbiriyle bağlantılı olduğu kesin olarak ortada bilgi notunda da ilk 8 Haziran günü emniyet servis aracına yapılan eylemle, askeri servis aracına yönelik eylemin birbirleriyle bağlantılı olduğu, bunu planlayan grubun gözaltına alındığını ifade etmiştim. Her iki eylem de bölücü terör örgütü tarafından üstlenildi.

Bu eylemi gerçekleştiren hazırlıklarını yapanları da adli makamlara sevk ettik. Sadece bu eylemle ilgili bombayı paklatan üzerindeki yoğun çalışmalarımızı sürdürüyoruz." ANKA

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

Canlı anlatım! Kıran kırana maçta tempo yüksek

Canlı anlatım! Kıran kırana maçta tempo yüksek

Bakmadan Geçme

DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri! Galatasaray Fenerbahçe seyirci sayısı kaç? Galatasaray Fenerbahçe tribünlerinde kaç kişi var, kaç bilet satıldı? Bein Sports CANLI izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Galatasaray Fenerbahçe maçını şifresiz veren kanallar! Galatasaray Fenerbahçe maçı nereden izlenir? Cengiz Ünder neden yok, sakat mı? Galatasaray maçında Cengiz Ünder yok mu, yedeklerde mi, niye yok?
Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

title