Haberler

2 Bin Rakımlı Yaylada Kar Festivali

Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Kabadüz Belediyesince düzenlenen 2 bin rakımlı Çambaşı Yaylası'nda düzenlenen "11. Çambaşı Yayla Festivali" renkli görüntülere sahne oldu.

Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Kabadüz Belediyesince düzenlenen 2 bin rakımlı Çambaşı Yaylası'nda düzenlenen "11. Çambaşı Yayla Festivali" renkli görüntülere sahne oldu.

Festivale, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, AK Parti Ordu Milletvekilleri Oktay Çanak ve Metin Gündoğdu, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya ve davetliler katıldı.

Ordu ve çevre illerden katılımın olduğu festival kapsamında kar güreşleri, kızakla kayma ve off-road yarışları yapıldı.

Kar güreşlerinde genç sporcular soğuk havaya aldırmadan dereceye girmeye çalışırken, ciplerle yapılan off-road yarışları ise renkli görüntüler oluşturdu.

Davetlilere patates, lahana çorbası ve turşu ikram edilen festival, yöresel sanatçıların söylediği türkülerle sona erdi.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, festivalin beklenenden güzel ve renkli geçtiğini belirterek, "Belediye olarak hem yaz hem kış festivallerine destek veriyoruz. Bugün festivalimize katılan herkese teşekkür ederiz" dedi.

Ordu'da yayla turizminin her geçen gün yaygınlaştığına dikkati çeken Yılmaz, "Vatandaşlarımızı soğuk bir kış gününde eğlendirebildiysek ne mutlu bizlere. İnşallah bu festival uzun yıllar devam edecek. Hedefimiz Çambaşı Yaylası'nı her alanda tanıtabilmek. Bunun için elimizden geleni yapıyoruz" diye konuştu.

Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya da festivale yoğun bir katılım olduğunu kaydederek, "Bu festivalin ne kadar gerekli olduğunu oluşan kalabalıktan anlıyoruz. Temennimiz festivali önümüzdeki yıllarda da sürdürmek" ifadesini kullandı.

AK Parti Milletvekili Çanak ve Gündoğdu da festivali düzenleyen ve sorunsuz şekilde yapılmasını sağlayan Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Kabadüz Belediyesine teşekkür etti.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Çambaşı Kabadüz Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title