Haberler

2 Bin 457 Bebek Yeni Doğan Ünitesinde Tedavi Gördü

Güncelleme:

Batman Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi yeni doğan ünitesinde, 2 yıl içinde 2 bin 457 bebek tedavi gördü.

Batman Çocuk Hastanesi yeni doğan ünitesi 2.457 hastaya sağlık hizmeti verdi

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Hakan Pamukçu, Batman Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi bünyesinde açılan Yeni Doğan Ünitesinin, çevre il ve ilçelere de hizmet verdiğini ve 2 yıl zarfında 2 bin 457 hastanın ünitede tedavi edildiğini söyledi.

Genel Sekreter Dr. Hakan Pamukçu Yenidoğan sağlık hizmet verilerine ilişkin şöyle dedi. "İl içi yeni doğan yoğun bakım yatan hasta sayısı 1727. İl dışı yeni doğan yoğun bakım yatan hasta sayısı ise 730'dur. Bunun 102'si Şırnak(Cizre-İdil-Silopi), 214'ü Diyarbakır(Bismil-Silvan), 137'si Siirt(Kurtalan-Baykan), 161'i Mardin(Nusaybin-Midyat-Dargeçit), 116'sı da diğer illerden olmak üzere toplam 2457 hastaya yeni doğan yoğun bakım servisi hizmet verdi." Pamukçu ilaveten şunu söyledi, "7/24 hizmet veren deneyimli bebek yoğun bakım ekibi, son teknolojik cihazlar, yaşam destek ünitesi, aile yakınlarına profesyonel yaklaşım ve düzenli bilgilendirme hizmeti sunmaktadır" dedi.



Kaynak: Temsilci / Sağlık

Batman Yerel Sağlık Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title