Haberler

1Maliye Bakanı Şimşek'ten Chp Ve Sp'ye Eleştiri

"Gittikleri her yerde yeni bir vaat, yeni bir taahhüt.

"Gittikleri her yerde yeni bir vaat, yeni bir taahhüt... Tabii biraz da kredibilite meselesi... Çünkü gittiğiniz her kesime gülücükler, seçim öncesinde içi boş vaatlerde bulunursanız başkaları da yarışa girebilir"

"Saadet Partisi ile CHP yarışmaya başlamış. Saadet Partisi de 'geldiğimizde işçi ve memura yüzde 50 zam yapacağız' demiş. İlginç bir şey tabii..."

"Son 10 yılların en iyi performansını gösteriyoruz"

?

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "5. Bölgesel Kamu Alımları Konferansı" sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı

"GİTTİKLERİ HER YERDE YENİ BİR VAAT"

Şimşek, seçimlerin maliyetine ilişkin bir soru üzerine, Türkiye ekonomisine çok ciddi bir maliyetinin olmayacağını, zaten siyasi partilere

yapılacak yardımların bütçede öngörüldüğünü, Yüksek Seçim Kurulunun ihtiyacı olan mal ve hizmetlerin edinilmesine ilişkin kaynakların da bütçeye konulduğunu söyledi. Şimşek, "Bütçede de rakamlar ortada... Bütçede de seçim ekonomisine ilişkin en ufak bir işaret yok. Tam aksine son 10 yılların en iyi performansını gösteriyoruz" dedi.

CHP'nin her gittiği yerde "bol keseden vaatlerde bulunduğunu" dile getiren Şimşek, "Gittikleri her yerde yeni bir vaat, yeni bir taahhüt... Tabii biraz da kredibilite meselesi... Çünkü gittiğiniz her kesime gülücükler, seçim öncesinde içi boş vaatlerde bulunursanız başkaları da yarışa girebilir. Ama biz AK Parti Hükümeti olarak, AK Parti olarak ne vatandaşı kandıran olacağız ne de kandırılan olacağız. Dün Saadet Partisi ile CHP yarışmaya başlamışlar. Saadet Partisi de biz geldiğimizde işçi ve memura yüzde 50 zam yapacağız demiş. Bu ilginç bir şey tabii. Bu ülkenin istikrarı her şeyden önemlidir. Belki kaynak koysalar bir miktar kredibilitesi olur" diye konuştu.

"BÖYLE BİR ÇALIŞMA SÖZ KONUSU"

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, leasing sektöründeki çalışmalarla ilgili sorulara "Yüzde 18 olan vergi oranının düşürülmesi söz konusu olabilir mi?" sorusuna, "Leasing uygulamalarına ilişkin KDV oranları geçmişte değiştirildi, istismarı engellemek için yeniden düzenlendi. Biz tekrar bir istismar kapısı açmayacağız onu açık bir şekilde ifade etmek istiyorum. Ama KOBİ'lerimizin özellikle yatırım amaçlı bazı makine teçhizat edinimlerini leasing yoluyla yapılmasına imkan sağlanması, ama bu yapılırken geçmişte karşı karşıya kaldığımız

istismarın engellenmesine yönelik çalışmalar yapılıyor. Burada temel ilke sadece ve sadece yatırım malları için, yatırım amaçlı makine ve teçhizat için bir uygulama söz konusu olabilir. KOBİ'ler çerçevesinde arkadaşlar çalışıyorlar. Ama bunun tekrar bir istismara dönmesini engelleyecek iyi mekanizmaların geliştirilmesi lazım" yanıtını verdi.

Şimşek, yüzde 18'lik vergi oranında değişimin söz konusu olabileceğini ifade etti. Şimşek, "Çok sınırlı ölçüde olabilir, ama eğer biz istismarı engelleyecek mekanizmaları geliştirebilirsek" diye konuştu.

Bakan Şimşek, TBMM'ye sunulan Kanun Hükmünde Kararname çıkarma yetkisi içeren kararname ile ekonomide nasıl bir yapılandırma planlandığı sorusuna da "Böyle bir çalışma söz konusu... Amaç kamu hizmetlerinin daha verimli, daha etkin bir şekilde vatandaşımıza sunmak. Kamuda idari reform hakikaten bir ihtiyaçtır. Detayları için çok erken. Çünkü henüz bu konular çalışılıyor" yanıtını verdi

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Çakma Atatürk, 19 Mayıs'ı da boş geçmedi! Zeybek oynadığı görüntüleri paylaştı

Çakma Atatürk, 19 Mayıs'ı da boş geçmedi! Zeybek oynadığı görüntüleri paylaştı

Bakmadan Geçme

Cengiz Ünder neden yok, sakat mı? Galatasaray maçında Cengiz Ünder yok mu, yedeklerde mi, niye yok? İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri düştü mü? İran Cumhurbaşkanı öldü mü, sağlık durumu nasıl? Kongo'da darbe mi oluyor? SON DURUM! Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde neler oluyor, darbe mi oldu? Galatasaray Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! Galatasaray Fenerbahçe ilk 11'leri belli oldu mu, açıklandı mı? Galatasaray Fenerbahçe maçı saat kaçta? Derbi saat 19.00'da mı 20.00'de mi? CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Mourinho Beşiktaş'a mı geliyor? Jose Mourinho Beşiktaş ile anlaştı mı, teknik direktör olacak mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi!
5 parti bir araya gelerek Kurtuluş İttifakı'nı kurdu

5 parti bir araya gelerek Kurtuluş İttifakı'nı kurdu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title