Haberler

1Başbakan Erdoğan:Eğer Hastaneye Gitmesi Gereken Birisi Varsa Kendisidir.

Kısa Zamanda Bir Tedaviye İhtiyacı Var

KISA ZAMANDA BİR TEDAVİYE İHTİYACI VAR

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP GenelBaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bugün kendisiyle ilgili açıklamalarını değerlendirirken, "Eğer hastaneye gitmesi gereken birisi varsa kendisidir. Kısazamanda bir tedaviye ihtiyacı var" dedi.Erdoğan, Ukrayna'ya hareketinden önce Esenboğa Havalimanında gazetecilereaçıklamalarda bulundu ve soruları yanıtladı.Başbakan Erdoğan, "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun iddialarıylailgili olarak, AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç yargıyı işaret etti. Davaaçmayı düşünüyor musunuz? CHP'den de üslubunuza yönelik eleştiriler geldi.Yanıtınız olacak mı?" sorusu üzerine, şunları kaydetti:

"Öncelikle benim üslubumu değerlendirenler kendi üsluplarını bir gözdengeçirsinler. Ben bugüne kadar, mümkün olduğunca, hiçbir zaman hakaret yolunuseçmedim. Ama, gerek şahsımı, gerek partimi illegal örgütlerle irtibatlıgöstermeye gayret ettikleri zaman, benim onlardan isteyeceğim bir şey vardır. Herzaman söylüyoruz, hukukta da kaidedir; müddei, iddiasını ispatla mükelleftir.Böyle bir iddiayla bir genel başkan ortaya çıkar da bu iddiasını ortaya atıp,ortada bırakırsa, istemem gereken bu iddianın ispatıdır. Çünkü, bu sıradan biriddia değil.'AK Parti'nin geçmişi bellidir, tertemizdir, pırıl pırıldır, aktır.Dolayısıyla bu en azından bir densizliktir. İspat edemezse de alçaktır' dedim.İspat edecek. Bunu ispat etme görevi onundur.Bunu defaatle yaptı. İlk defa yapmıyor bu işi. Adeta meslek edinmiş.Bakın söyledi, bir daha konuşmuyor. Şimdi pası arkadaşlarına attı. Hadi söyle, negibi ilişkiler var, ne yapılmış, bunu ortaya koy. Bunu ortaya koymadığı sürece,bu hakkında ifade ettiği bu sıfatlar ona tam yakışıyor. Eğer hastaneye gitmesigereken birisi varsa kendisidir. Kısa zamanda bir tedaviye ihtiyacı var."

UĞUR MUMCU'NUN KATLEDİLİŞİ'NİN 18. YILDÖNÜMÜ

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, birgazetecinin "Uğur Mumcu'nun katledilişinin 18. yılını yaşıyoruz. Bugün SayınKılıçdaroğlu, Mumcu'nun evine bir taziye ziyaretinde bulundu ve orada 'Devletingörevi faili meçhullerin çözülmesidir, ancak bu konuyla ilgili defalarca TBMMgündemine soru önergeleriyle gelmemize karşın Adalet ve Kalkınma Partisi bunlarlailgilenmedi ve bunları Meclisin gündemine taşımadı' ifadesini kullandı.Değerlendirmeniz ne olacak?" sorusuna şu yanıtı verdi: "Bizim dönemimizde meydana gelen cinayetlerde, bir şeyi çok açık netsöylemek durumundayım, biz faili meçhul hemen hemen yaratmadık, üzerlerine bu türolayların çok yoğun gitmek suretiyle anında bunları neticelendirmeye muktedirolduk. Bu, zaman olmuştur 24 saat, zaman olmuştur 36 saatte netice almışızdır.Fakat, 10 sene önce, 20 sene önce işlenmiş olan ki merhum Mumcu ile ilgili 18sene önce bir olay var ve zanlı şu anda içerde. Bunu bir defa zaten faili meçhulkategorisine sokamazsınız, zanlı diyorsunuz. Bununla ilgili yargı niye kararınıvermez? Yargının burada kararını vermesi lazım. 'Budur veya bu değildir' demesilazım. Konuyla ilgili de yargı, bunun ihtisabları nelerse bunu da ortayaçıkarması lazım. Bu da onların bir görevi, bunların yapılması lazım. Diğer failimeçhullerle ilgili ise olay bizim dönemimizde dikkat edin konuşulmayabaşlanmıştır. Bu konularla ilgili de çok ciddi aramalar, araştırmalar, kazılaryapılmıştır. Fakat biz sipariş üzerine sürekli olarak bu tür şeyleri yapamayız.Yargıdan yürütmeye bu noktada gelebilecek herhangi bir uyarı, ikaz olduğunda,hemen biz yürütme olarak işin üzerine gideriz, yapılması gereken neyse bunuyaparız. Asla bunları ardımıza koymayız."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Son anket yayınlandı! CHP ile AK Parti arasındaki makas iyice açılıyor

Son anket yayınlandı! CHP ile AK Parti arasındaki makas iyice açılıyor

Filistin'i resmen tanıyan Norveç'ten bir adım daha: Topraklarımıza adım atarsa Netanyahu'yu tutuklayacağız

Filistin'i resmen tanıyan Norveç'ten bir adım daha: Topraklarımıza adım atarsa Netanyahu'yu tutuklayacağız

Bakmadan Geçme

Ethereum EFT onayı ne zaman, onay gerçekleşti mi? Polis tayinleri ne zaman 2024? #129300 Galatasaray seçimi ne zaman, yarın mı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 24 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 24 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 24 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 24 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 24 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 24 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 24 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 24 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 24 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 24 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 24 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım'ın yönetim listesinde kimler var? İşte Aziz Yıldırım'ın yönetim kurulu!
Ölümlü yol verme kavgasının görüntüleri ortaya çıktı! Araçtan inip kurşun yağdırıyor

Ölümlü yol verme kavgasının görüntüleri ortaya çıktı! Araçtan inip kurşun yağdırıyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title