Haberler

1915 Olaylarına İlişkin Ermeni İddialarına Tepkiler

Türk Ocakları Edirne Şube Başkanı Yakup Öz, 1915'te, Türk milletinin Çanakkale dahil pek çok cephede bir ölüm kalım savaşı verirken ordunun arkadan hançerlendiğini bildirdi.

Türk Ocakları Edirne Şube Başkanı Yakup Öz, 1915'te, Türk milletinin Çanakkale dahil pek çok cephede bir ölüm kalım savaşı verirken ordunun arkadan hançerlendiğini bildirdi.

Öz, yaptığı yazılı açıklamada, Türk milletinin dokuz asır boyunca hakimiyeti altındaki farklı etnik ve dini gruplarla bir barış ve huzur ortamı tesis ettiğini belirtti.

19. yüzyılın son çeyreğinde Ermeni örgütlenmelerinin Türk milletinin varlığına kasteden emperyalist güçlerle işbirliği içinde hareket ettiğini aktaran Öz, şunları kaydetti:

"Birinci Cihan Harbi başlarında, henüz tehcir denilen sevk ve iskan kararı ortada yokken Kars ve Ardahan bölgesinde katliamlar yapan, daha sonra Van'da büyük bir isyan çıkartan ve Ruslarla işbirliği yaparak idareyi ele geçiren Ermeni komitacılar, büyük bir katliama yol açtılar. 1915'te, Türk milleti Çanakkale dahil pek çok cephede bir ölüm kalım savaşı verirken ordumuz arkadan hançerlendi. Buna karşı, Türk milletinin ve Türk devletinin nefsi müdafaa tedbiri olarak sevk ve iskan kararı alınmıştır. Bu karar sayesindedir ki bugün o doğu vilayetlerinde, Erzurum'dan Diyarbakır ve Urfa"ya uzanan ezan sesi duyuluyor. Aksini iddia edenler, bir zamanların Müslüman Türk kenti Revan'a (Erivan) bakabilirler."

Kaynak: AA / Yerel

Çanakkale Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title