Haberler

19 Mayıs Urla'da Buruk Kutlandı

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde yaşanan terör saldırısında 4 askerin şehit olmasının ardından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Urla’da buruk kutlandı.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde yaşanan terör saldırısında 4 askerin şehit olmasının ardından 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Urla'da buruk kutlandı.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın 97. yıl dönümü dolayısıyla Urla Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen çelenk sunma töreninin ardından kutlama programı Urla Çok Programlı Anadolu Lisesi'nde gerçekleşti.

Kutlama programına Urla Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Garnizon Komutanı Personel Albay Erol Çelik, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Cumhuriyet Başsavcısı Utku Salih Dinçer, İlçe Milli Eğitim Müdürü İzzet Gündüz, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Cemil Erdemir, İlçe Emniyet Müdürü Oğuzhan Şahin, CHP Urla İlçe Başkanı Bahri Yalaz, daire amirleri, okul öğrencileri, öğretmenler ve Urla halkı katıldı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı okul öğretmenlerinden Zafer Karadeniz yaptı. Karadeniz, "Atatürk'ün 19 Mayıs'ta milli duygular içinde Samsun'da attığı ilk adım Türk milletinin bağımsızlık kazanımı anlamında ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşu yolunda atılmış en önemli adımdır. Biliyoruz ki sizler Türk milletinin geleceği yarınlarımızın teminatısınız" diye konuştu.

"SAVAŞLARIN VE KAVGALARIN OLMADIĞI BİR DÜNYA İSTİYORUZ"

Gençlik adına konuşma yapan Metin Can Özgül, şunları söyledi:

"Türk genci, tarihin her döneminde içinde bulunduğu zorlukların üstesinden gelmeyi başarmıştır. Kurtuluş Savaşı'nda Mustafa Kemal Atatürk özgürlük yolunda Türk gençliğine güvendi ve güveni boşa çıkmadı. Ulu Önder gençlere o kadar güvendi ki kurduğu Türkiye Cumhuriyeti'ni bizlere emanet etti. Bizlerinde hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacağımızı bilmenizi isteriz.Milletimizin bağımsızlık mücadelesine başladığı bu büyük günün bizlere armağan edilmesi biz gençler için büyük bir şereftir. Bizlere bu hediyeyi armağan eden Ulu Önder Atatürk'ün fikirlerini her dönemde takip edeceğiz ve onun belirlediği hedeflere ulaşmak için durmadan çalışacağız."

Gençliğe hitabe, Gençliğin Ata'ya cevabı, Gençlik Marşı, günün anlam ve önemine uygun şiirlerin okunması ile devam eden program izleyenlere duygusal anlar yaşattı. Urla Halk Eğitim Merkezi'nin Denizli Acıpayam yöresi halk oyunları, Urla İmam Hatip Lisesi Mehter takımı, jimnastik ve step gösterileri ise kutlama programına renk kattı.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları nedeniyle ilçede düzenlenen şiir, komposizyon ve spor müsabakaları yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerini Kaymakam Murat Sefa Demiryürek, Garnizon Komutanı Personel Albay Erol Çelik, Başkan Uyar, Başsavcısı Utku Salih Dinçer ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İzzet Gündüz takdim etti. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk 19 Mayıs Hakkari Urla Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne?
title