Haberler

19 Mayıs Kutlaması Şölene Dönüştü

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Başkent Üniversitesi Adana Özel Başkent Okulları’nda coşkuyla kutlandı.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Başkent Üniversitesi Adana Özel Başkent Okulları'nda coşkuyla kutlandı. Lise, ortaokul ve ilkokul öğrencilerinin sergilediği gösteriler, izleyenleri adeta büyüledi.

Adana Özel Başkent Okulları tenis kortunda düzenlenen 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları, ortaokul bando takımı eşliğinde gerçekleştirilen kortej yürüyüşüyle başladı. Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunulmasının ardından, hep bir ağızdan İstiklal Marşı okundu.

PROF. HABERAL'IN KUTLAMA MESAJI

Daha sonra Özel Başkent Okulları Kurucu Temsilcisi ve Genel Müdür Dr. Esma Çalık tarafından, Başkent Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın kutlama mesajı okundu. Prof. Dr. Haberal'ın mesajında, şu ifadeler yer aldı:

"Atatürk'ün doğum günü, ülkemizin kurtuluşu ve başlangıç günü olan 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramınızı kutluyor, bütün öğretmenlerimiz ve değerli öğrencilerimize mutluluk ve başarılar diliyorum."

"BAĞIMSIZ VE ÇAĞDAŞ TÜRKİYE"

Mesajı okuduktan sonra, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Çalık, sadece Osmanlı İmparatorluğu'nun değil, bütün Türk milletinin yok edilmesi için harekete geçildiği bir dönemde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve vatansever arkadaşlarının, başarıyla sonuçlanan mucizeler dolu bir süreci başlattığını ifade etti. Çalık, "Ülkemizin üzerinde dolaşan kara bulutları aralandıran kahramanlar, 19 Mayıs 1919'da ve bu sürecin sonunda tüm onur ve asaletiyle bağımsız, çağdaş ve özgür Türkiye Cumhuriyeti'ni kurdu" dedi.

"YENİDEN BİRLİK OLMA ZAMANI"

Gençlerden, Büyük Önder Atatürk'ün, "Milletin bağrında temiz ve kudretli bir nesil yetişiyor. Bu eseri onlara bırakacağım ve gözüm arkada kalmayacak" sözünü hiçbir zaman akıllarından çıkarmamalarını isteyen Çalık, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Vatanın bağımsızlığı tehlikede olduğunda, Kurtuluş Savaşı'nda olduğu gibi her türlü farklılıklarımızı uyumlu bir şekilde birleştirip, yine tek bilek olmalıyız. Sizler yakın bir gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olacaksınız. Türkiye Cumhuriyeti'ni omuzlarınızda yükseltecek ve yücelteceksiniz. Bunu başarmak için bugünlere nasıl gelindiğini hiç unutmayacaksınız. Bilgili ve kültürlü bireyler olarak; size duyulan güveni asla boşa çıkarmayacak, Ata'nın hediyesini çiğnetmeyecek, görev ve sorumluluklarınızı en iyi şekilde yerine getireceksiniz. Biz buna inanıyoruz."

"Şimdi yeniden birlik olma zamanıdır" diyen Esma Çalık, "Hepimizin bir ve bütün olarak yaşamasına olanak sağlayan demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'ni dimdik ayakta tutacağız. Sizler bu ülkenin ışığısınız. Bayramınız kutlu olsun" ifadeleriyle sözlerini tamamladı.

ŞÖLEN HAVASINDA GEÇTİ

Kutlamalar, açılış konuşmalarının ardından, öğrencilerin sunduğu gösterilerle sürdü. Lise öğrencilerinin seslendirdiği oratoryo eşliğinde, "Samsun'dan Bir Güneş Doğuyor" temalı gösteri gerçekleştirildi. Daha sonra öğrenciler, "Bir Fırtına Tuttu Bizi" isimli türküyü söyleyip, "Bu Hasret Bizim" ve "Dağ Başını Duman Almış" isimli şiirleri okudu. Lise korosu ise, "İleri" ve "Biz Atatürk Gençleriyiz" isimli marşları seslendirdi. Festival havasında geçen ve izleyenlere büyük coşku yaşatan kutlamalar; meşale teslimi, lise lirik dans, ilkokul bale, lise halk oyunları, lise modern dans, ortaokul modern dans ve sportif step dans gösterileriyle devam etti. Birbirinden güzel gösterileri başarıyla gerçekleştiren öğrencileri, törene katılan yakınları gururla izledi. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk 19 Mayıs Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir? Lila Kağıt halka arz oldu mu? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ TAKVİMİ 26 Nisan hangi burç? 26 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 26 Nisan tarihi hangi burç olur? ÇÖL TOZU SON DAKİKA! Çöl tozu nedir? Çöl tozundan nasıl korunulur, zararları ne? Brighton - Manchester City maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? Brighton- Manchester City maçı kaç kaç bitti? #9917 KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? ÇÖL TOZU hangi illerde görülecek? Çöl tozu kaç gün sürecek, ne zaman bitecek? 26 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? DİKKAT: Meteoroloji sarı uyarı nedir? #128993 Çöl tozunun sağlığa zararı var mı? 26 NİSAN TV YAYIN AKIŞI #128250 Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Gelinim Mutfakta CANLI İZLE #128112 26 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE!
title