Haberler

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, "Milletimiz 97 yıl önce bugün, ehl-i salibe boyun eğmeyeceğini haykırmış ve Anadolu'nun ortasında küçük bir toprak parçasına sıkıştırılma planlarını bozmuştur.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, "Milletimiz 97 yıl önce bugün, ehl-i salibe boyun eğmeyeceğini haykırmış ve Anadolu'nun ortasında küçük bir toprak parçasına sıkıştırılma planlarını bozmuştur." dedi.

Kahraman, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, "Bugün, milletimizi İç Anadolu'ya hapsederek kuşatma altına almayı hedefleyen sömürgeci anlayışa karşı başlattığımız mücadelenin 97. yıl dönümüne ulaşmış bulunuyoruz" ifadesini kullandı.

Milletin istikbalini karartmak isteyen emperyalistlere karşı milli şahlanışa geçişin yıl dönümünün hayırlı ve uğurlu olmasını dileyen Kahraman, "Milletimiz 97 yıl önce bugün, ehl-i salibe boyun eğmeyeceğini haykırmış ve Anadolu'nun ortasında küçük bir toprak parçasına sıkıştırılma planlarını bozmuştur. Hakk'a inanması ve haklının yanında yer alması ile tarihte saygın bir yer edinmiş olan milletimizin huzur ve barış içinde yaşama iradesine, en fazla diri ve dinamik gücümüz olan gençlerimiz sahip çıkmıştır." değerlendirmesinde bulundu.

Gençlerin, geleceğin teminatı olduğunu belirten Kahraman, şunları kaydetti:

"Bugün onların meydanlara taşan enerjileri, kendilerine emanet edilen vatanımızın, bayrağımızın, manevi ve milli değerlerimizin, hürriyet ve bağımsızlığımızın ilanihaye korunması konusunda bizlere güç ve güven vermektedir.

Bu düşüncelerle, milletimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyor, 97 yıl önce bugün milli mücadelenin işaret fişeğini ateşleyen Türkiye Büyük Millet Meclisinin ilk Başkanı Kemal Atatürk ile istiklal ve istikbal mücadelemizde canıyla, malıyla, emeğiyle görev üstlenmiş bulunan bütün şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum."

Kaynak: AA / Politika

İsmail Kahraman 19 Mayıs Politika Güncel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

title