Haberler

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

Çan, Eceabat, Biga, Ezine ve Ayvacık ilçelerinde, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla tören düzenlendi.

Çan, Eceabat, Biga, Ezine ve Ayvacık ilçelerinde, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla tören düzenlendi.

Çan'daki tören Anadolu Teknik Lisesi'nde gerçekleştirildi. Buradaki törene Kaymakam Nurettin Kakillioğlu, Garnizon Komutanı Binbaşı Hakan Fırat, Cumhuriyet Savcısı Ömer Kara, İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan, Emniyet Müdürü Hüseyin Uğurelli, daire amirleri, siyasi partilerin, sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticiler katıldı.

Programda liseler arası resim, kompozisyon, koşu, şiir gibi yarışlarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Ödül töreninin ardından Çan Belediyesi Tekvando kulübü gösteri yaptı.

Eceabat

Eceabat'taki töreler Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anırtı'na İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nce çelenklerin konulmasıyla başladı. Tören saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marş'nın okunmasıyla devam etti.

İlçe spor salonunda günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu.

Atatürk'ün gençliğe hitabı, gençliğin Ata'ya cevabı, halk oyunları, solo türkülerin ardından müsabakalarda dereceye giren öğrencilerin ödülleri verildi.

Törene Eceabat Kaymakamı Nurettin Dayan, Belediye Başkanı Adem Ejder, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Fatih Yıldırmaz, daire amirleri ile vatandaşlar katıldı.

Biga

Biga'daki tören Hükümet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla başladı.

Daha sonra, Atatürk Anadolu Lisesi bahçesinde kutlama etkinlikleri gerçekleştirildi. İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Celal Avcı, burada yaptığı konuşmada, Atatürk'ün 19 Mayısı armağan ettiği gençlere büyük görevler düştüğünü söyledi.

Törene, AK Parti Çanakkale Milletvekili İsmail Kaşdemir, Biga Kaymakamı Fatih Genel, Garnizon Komutanı Üsteğmen Mehmet Emre Mengi, Belediye Başkanı İsmail Işık, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Aslan, okul müdürleri, daire amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Ezine

Ezine'deki ilk tören Atatürk Anıtı ve Parkında gerçekleşti.

Buradaki törene Belediye Başkanı Haluk Babaoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Doğan, Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürü Zuhal Özkay, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ramazan Eren ile okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

İlçedeki ikinci tören çifte havuzlar parkında yapıldı.

Milli Eğitim Müdürü Ahmet Doğan, burada yaptığı konuşmada, Türk milletinin tüm onur ve asaletiyle Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün rehberliğinde tarih sahnesinde bir defa daha şaha kalkışının başlangıcının 19 Mayıs olduğunu söyledi.

Tören, öğrencilerin müzik dinletisinin ardından Celalettin Topçu Anadolu Lisesi öğrencilerinden oluşan "Ritim Gurubu"nun gösterisiyle sona erdi.

Ayvacık

Ayvacık ilçesinde 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle 21 Eylül Stadyumu'nda tören düzenlendi.

Törenler, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından lise öğrencileri tarafından çeşitli gösteriler yapıldı, şiirler okundu.

Liselerarası düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Düzenlenen 19 Mayıs törenlerine Ayvacık Kaymakamı Dr. Salih Gelgeç, Ayvacık Garnizon Komutanı Hava Binbaşı Murat Torumtay, Ayvacık Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin, daire amirleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Liseler arası düzenlenen yumurta taşıma yarışması ve çuvalla yürüme yarışmaları ilginç ve komik görüntülere neden oldu.

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk 19 Mayıs Ayvacık Biga Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! 6 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 6 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 6 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 6 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Astrolojide Dolunayın Anlamı ve Etkileri: Hangi Burçları Daha Çok Etkiler? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Külkedisi Sendromu Nedir ve Nasıl Kurtulunur? YSK kesin seçim sonuçlarına nereden bakılır? İşte YSK kesin sonuçlar CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 6 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Sivas'ta seçimler tekrarlanacak mı? 31 Mart yerel seçimlerine zaman tekrarlanacak, neden? Her gün ceviz yersen ne olur? Cevizin faydaları nelerdir? 31 MART YEREL SEÇİMLERİ TEKRARLANACAK MI? Hangi illerde ve ilçelerde seçim tekrarlanacak? Kurban Bayramına kaç gün kaldı? 2024 Kurban Bayramı tatili ne zaman, kaç gün?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title