Haberler

19. Cıgr Dünya Kongresi, 2018 Yılında Antalya'da Gerçekleştirilecek

Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Makineleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Can Ertekin, "Ziraat mühendisliği alanının olimpiyatları" olarak kabul edilen "19. CIGR Dünya Kongresi"nin Akdeniz ve Ege üniversiteleri tarafından Antalya'da düzenleneceğini bildirdi.

Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Makineleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Can Ertekin, "Ziraat mühendisliği alanının olimpiyatları" olarak kabul edilen "19. CIGR Dünya Kongresi"nin Akdeniz ve Ege üniversiteleri tarafından Antalya'da düzenleneceğini bildirdi.

Ertekin, yaptığı yazılı açıklamada, birincisi 1930 yılında gerçekleştirilen "CIGR Dünya Kongresi"nin 19'uncusunun 2018 yılında Akdeniz Üniversitesi, Ege Üniversitesi ve Ziraat Mühendisleri Odası Genel Merkezi'nin ortaklığında Antalya'da düzenleneceğini belirtti.

CIGR'nin zirai faaliyetler ve tarımdaki fiziksel koşulları iyileştirmek amacıyla ileri görüşlü bir grup bilim adamı tarafından 1930 yılında Belçika'da kurulduğunu anlatan Ertekin, şunları kaydetti:

"Bu birlik, dünya çapında üyeleri aracılığıyla doğayı koruma, sürdürülebilir biyolojik üretim sistemlerini geliştirme, mühendislik ve benzeri bilim dallarını kullanarak insanlığın yararına sunma yönünde faaliyetlerini sürdürmektedir. Birliğin temel amaçları ziraat mühendisliği alanında teknolojinin ve bilimin gelişimini sağlamak, genç profesyonellerin eğitimini ve etkinliklere ulaşım masraflarını karşılamak, ülkeler ve bölgeler arası iletişime yardımcı olmak, araştırma sonuçlarının ve teknolojinin  karşılıklı değişimini sağlamak, ziraat mühendisliği mesleğini dünya çapında temsil etmektir."

Kongrenin, dünyada tarımın başkentlerinden biri olarak bilinen Antalya'da düzenlenmesinin uluslararası etkinliğe ayrı bir özellik kazandırdığını dile getiren Ertekin, tarımın yanında dünyanın sayılı turizm merkezlerinden olan kentte düzenlenecek kongreye katılımcı sayısının çok fazla olacağını düşündüklerini ifade etti.

Pekin'de düzenlenecek 18. CIGR Dünya Kongresine Türkiye'den geniş katılım sağlanması için organizasyon komitesiyle anlaşma yapıldığını, 15 yüksek lisans veya doktora öğrencisinin herhangi bir katılım ücreti ödemeden katılımları için destek sağlandığını belirten Ertekin, şöyle devam etti:

"Aynı şekilde 19. CIGR Dünya Kongresi'ne de Çin'den 15 genç araştırmacı katılım ücreti ödemeden katılabilecektir. Böylece Çin üniversitelerinden genç araştırmacıların Antalya'yı, Akdeniz Üniversitesi'ni ve ülkemizin farklı üniversitelerinde çalışmalarını sürdüren bilim insanlarını tanımaları, bilimsel işbirliklerinin temellerinin atılması açısından faydalı olacaktır." - Antalya

Kaynak: AA / Yerel

Ziraat Mühendisleri Odası Akdeniz Üniversitesi Ege Üniversitesi Antalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title