Haberler

'18 Yıl Sonra Dönmek İstiyorum'

Güncelleme:

Irak'a İlklerle Dolu Bir Ziyaret Gerçekleştiren Başbakan Erdoğan'a Mektup

Erdoğan'a 'dönmek istiyorum' mektubu

Başbakan Erdoğan, ilklerle dolu Irak ziyaretinin son durağı Erbil'de Kürt Yönetimi Başkanı Barzani tarafından karşılandı.

Barzani ile birlikte bir Türk firması tarafından yapılan Uluslararası Erbil Havaalanı'nın açılışını gerçekleştiren Erdoğan'a sürpriz bir mektup verildi.

Mektubu veren kişi, eski DEP Genel Başkanı ve sözde sürgündeki Kürt Parlamentosu Başkanı Yaşar Kaya'ydı.

Hakkında sürmekte olan dava nedeniyle 18 yıldır yurt dışında yaşayan Yaşar Kaya, Başbakan Erdoğan'ı havalimanında karşılayanlar arasında yer aldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Erbil Havaalanı açılışında yaptığı konuşmada "Güçlü bir Türkiye güçlü bir Irak; Güçlü bir Irak'ta güçlü bir Türkiye demektir" dedi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Erbil Havaalanı açılışında yaptığı konuşmada "Güçlü bir Türkiye güçlü bir Irak; Güçlü bir Irak'ta güçlü bir Türkiye demektir" dedi. Başbakan Erdoğan, "komşu bir ülkenin kardeş Kürt halkının" refahının artması ile sevindiklerini ifade etti.

Başbakan Erdoğan, Erbil Havaalanı açılış töreninde konuştu. Erdoğan burada yaptığı konuşmada, Irak ile Türkiye'nin tarihi ve kültürel bağlarının olduğunu ifade ederek, "Bu güzel bölgeyi şimdi artık havayolu ile ki ben buna aslında havayolu demek istemiyorum. Halkın yolu diyorum. Bu halkın yolu ile de birbirimize dünyaya daha da yakınlaştırıyoruz" dedi.

-14 NİSAN'DA THY, ERBİL'E DOĞRUDAN UÇUŞLARA BAŞLAYACAK-

Bölgenin en büyük yatırımlarından biri olan Erbil Uluslararası Havalimanının yıllık 2 milyon 750 bin yolcu kapasiteli terminal binasına ve 4.5 kilometre ile dünyanın en büyük 7. pistine, aynı anda 30 uçağın park edeceği bir alana sahip olduğunu söyleyen Erdoğan, "Burada şu müjdeyi de vermek isterim. Bildiğiniz gibi Erbil'e Türkiye'den sadece özel havayolu şirketleri uçuyordu. Türk havayolarının da Erbil'e sefer yapması yönünde biz bir karar almıştık. İnşallah, 14 Nisan'dan itibaren artık THY doğrudan Erbil'e uçuşları başlatıyor" dedi.

-"KARDEŞ KÜRT HALKININ REFAHININ ARTMASI İLE SEVİNİYORUZ"-

Türk müteahhitlerinin başta bu Erbil olmak üzere Irak'ın her köşesinin imar ve inşasına çok büyük katkılar sağladıklarını ve sağlamaya devam ettiklerini söyleyen Erdoğan, "Tüm dünyada olduğu gibi bu bölgede de müteahhitlerimiz çok başarılı yatırımlar yapıyorlar. Göğsümüzü kabartıyorlar. Bizi gururlandırıyorlar. Biz bir yandan müteahhitlerimizin yatırımcılarımızın başarıları ile övünüyor, bir yandan da komşu bir ülkenin, kardeş Kürt halkının refahının artması ile seviniyoruz" diye konuştu.

-"FARK ETMEZ NE DİLİ NE RENGİ, MADEMKİ İNSANDIR SAYGIMIZ VARDIR"-

Erdoğan, İbrahim Tatlıses'in Erbil'de çok sevildiğini bildiğini ifade ederek, Tatlıses'in Irak'ta yatırımlarının da olduğunu söyledi. Erdoğan, "Kendisine İstanbul'da bir menfur saldırı yapıldı. Cuma günü kendisini ziyaret ettim. Sağlığı gayet iyi, inşallah kısa sürede ayağa kalkar. Saldırganları da İstanbul polisimiz kısa süre içinde tespit etti, yakaladı ve adalete teslim etti. Buradan kendisine bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bir şarkısında diyor ki Tatlıses "Fark etmez ne dili ne rengi, mademki insandır saygımız vardır' evet bizim için insan kutsaldır. Can kutsaldır. Dini, mezhebi, dili rengi, etnik kökeni ne olursa olsun, insan önce insandır" diye konuştu.

-"İÇ HUZUR YOKSA, ORADA NE EKONOMİK, NE SOSYAL KALKINMADAN BAHSEDİLEMEZ"-

Erdoğan, "Biz ekonomik kalkınmanın demokrasi ile hak ve özgürlüklerin geliştirilmesi ile kardeşlikle paralel gitmesini son derece önemsiyoruz. İç huzur yoksa, güvenlik yoksa, adalet mekanizması işlemiyorsa, orada ne ekonomik ne sosyal kalkınmadan bahsedilemez. Son 8 yılda Türkiye içinde kardeşliği yücelterek ekonomiyi büyüttük" dedi.

Bölgeler arasındaki gelişmişlik farkını azaltmak için, Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde Türkiye tarihinin en büyük yatırım seferlerini başlattıklarını söyleyen Erdoğan, "Mili birlik ve kardeşlik projesi ile ileri demokrasi daha geniş hak ve özgürlükler noktasında tarihi adımlar attık. Şu

Kaynak: ANKA / Dünya

Politika Dünya Haberler

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Çakma Atatürk, 19 Mayıs'ı da boş geçmedi! Zeybek oynadığı görüntüleri paylaştı

Çakma Atatürk, 19 Mayıs'ı da boş geçmedi! Zeybek oynadığı görüntüleri paylaştı

Bakmadan Geçme

Cengiz Ünder neden yok, sakat mı? Galatasaray maçında Cengiz Ünder yok mu, yedeklerde mi, niye yok? İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri düştü mü? İran Cumhurbaşkanı öldü mü, sağlık durumu nasıl? Kongo'da darbe mi oluyor? SON DURUM! Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde neler oluyor, darbe mi oldu? Galatasaray Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! Galatasaray Fenerbahçe ilk 11'leri belli oldu mu, açıklandı mı? Galatasaray Fenerbahçe maçı saat kaçta? Derbi saat 19.00'da mı 20.00'de mi? CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Mourinho Beşiktaş'a mı geliyor? Jose Mourinho Beşiktaş ile anlaştı mı, teknik direktör olacak mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi!
5 parti bir araya gelerek Kurtuluş İttifakı'nı kurdu

5 parti bir araya gelerek Kurtuluş İttifakı'nı kurdu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title